2014-03-16 22:48:36
Φωτογραφία για Σκληρό πόκερ μεταξύ τρόικας & κυβέρνησης για τις προτάσεις του ΟΟΣΑ
Σκληρό και αμείλικτο είναι το πόκερ που παίζεται μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας από την Κυριακή το απόγευμα, με την πρώτη να πιέζει ασφυκτικά προκειμένου να περάσει η έκθεση του ΟΟΣΑ που σημαίνει απελευθέρωση σε ΜΥΣΥΦΑ, γάλα, ψωμί, βιβλία και μεταφορές.

Εν τω μεταξύ μετά 8 .30 το βράδυ ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης αποχώρησε από την συνάντηση και την σκυτάλη στις διαπραγματεύσεις έχει αναλάβει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πίεση της τρόικας για απελευθέρωση των ΜΥΣΥΦΑ, ο υπουργός Ανάπτυξης σε ιδιαίτερα τεταμένο ύφος, επεσήμανε ότι θα υιοθετηθούν οι προτάσεις αλλά με προσαρμογές όπως έχουν συμφωνηθεί, πράγμα με το οποίο κάθε άλλο παρά συμφωνούν οι δανειστές.

Μάλιστα έντονη είναι η πίεση της τρόικας και για απολύσεις το 2015 (γίνεται λόγος για 2.000 στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους).

Οι ισχυρισμοί των δανειστών για τις ασφυκτικές πιέσεις είναι ότι με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα λάβει την δόση, προκειμένου να βγει στις αγορές τον Μάιο. Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι το πιο πιθανόν είναι η διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο πλευρών να κλείσει το βράδυ της Δευτέρας.

Πηγή: http://www.onmed.gr/farmako/310100/skliro-poker-metaxu-troikas-kuvernisis-gia-tis-protaseis-tou-oosa/#ixzz2wA1yyvwT
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ