2014-03-17 13:26:12
Φωτογραφία για Γιάννης Μιχελογιαννάκης : Η πώληση της πρώην βάσης Γουρνών αποτελεί κοινωνική προδοσία
Από το 2008 έως σήμερα γίνεται μια προσπάθεια «αξιοποίησης» της πρώην βάσης Γουρνών. Τότε ήταν η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) που μιλούσε για «αξιοποίηση» 450 περίπου στρεμμάτων στο χώρο της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Γουρνών, με την εγκατάσταση χρήσεων εμπορικών και τουριστικών με τη μέθοδο της Σύμβασης Παραχώρησης σε ιδιώτες επενδυτές. Σήμερα είναι το ΤΑΙΠΕΔ, που προσπαθεί να «αξιοποιήσει» την πρώην βάση Γουρνών μέσω της πώλησης της.

Δυστυχώς, παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου, να μην πωληθεί. Παρά τον θεσμοθετημένο σχεδιασμό, ΣΧΟΟΑΠ, ο οποίος καθορίζει το χώρο της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Γουρνών ως «πολιτιστικό – παιδαγωγικό πνεύμονα του δήμου, υπερτοπικής σημασίας» και ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι η συνολική δομημένη επιφάνεια δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 40% της έκτασης της περιοχής, προκειμένου να διασφαλιστούν κοινόχρηστοι και ελεύθεροι χώροι πρασίνου σε ποσοστό 60%. Παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο, το ΤΑΙΠΕΔ, κατ’ εντολή των κυβερνώντων, συνεδριάζει σήμερα και σχεδιάζει χρήσεις απολύτως ασύμβατες με αυτές που αιτούνται οι κάτοικοι της περιοχής και προβλέπονται από τον θεσμοθετημένο πλέον σχεδιασμό. 

Η σχεδιαζόμενη πώληση της πρώην βάσης Γουρνών αποτελεί κοινωνική προδοσία και άπτεται εισαγγελικής παρέμβασης καθώς οι αποφάσεις για τον σχεδιασμό της είναι θεσμοθετημένες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ