2014-03-19 15:51:06
Φωτογραφία για Εικαστική παρέμβαση στο 14ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου Αττικής
Εικαστική παρέμβαση με τη συμμετοχή των μαθητών της Ε’ τάξης του 14ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου Αττικής πραγματοποίησε... το πρωί της Δευτέρας 17 Μαρτίου ο ζωγράφος και Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Πασχάλης Γονατάς σε συνεργασία με το διευθυντή του σχολείου Δημήτρη Καμπούρη.

Μετά από πρόταση του κυρίου Καμπούρη, ο κος Γονατάς φιλοτέχνησε δύο από τους τοίχους του προαύλιου χώρου του Δημοτικού. Ο ζωγράφος προχώρησε την τοιχογραφία μέχρι ένα σημείο και το πρωί της Δευτέρας μαζί με τους μικρούς δημιουργούς ολοκλήρωσαν το έργο γεμίζοντας τους τοίχους με λουλούδια, μπαλόνια και χρώματα. Όπως σημείωσε και ο Διευθυντής, η χαρά και η παιδαγωγική σημασία της συμμετοχής των παιδιών είναι πολύ μεγάλη.

Οι μικροί δημιουργοί υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες του αντιδημάρχου ζωγράφισαν παπαρούνες και έγραψαν τα ονόματά τους στους φακέλους που μεταφέρουν τα χαμογελαστά μπαλόνια.

Παρόμοιες δράσεις έχουν γίνει από τον ζωγράφο στο 6ο δημοτικό, το 1ο νηπιαγωγείο, το 9ο νηπιαγωγείο και το 4ο δημοτικό. Όπως σημειώνει «Η ζωγραφική είναι ένα όχημα που ταξιδεύει τη φαντασία μας, μας ανοίγει δρόμους και δίνει προοπτική στη σκέψη μας. Ειδικά για τα παιδιά όλος ο κόσμος είναι ένας λευκός καμβάς που τα περιμένει να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους και να δώσουν σχήμα στις σκέψεις τους. Αν δεν δώσουμε στα παιδιά διεξόδους έκφρασης είναι σαν να περιορίζουμε οι ίδιοι το μέλλον της κοινωνίας μας ενώ ο άνθρωπος είναι πλασμένος για να εξελίσσεται και να προχωράει μπροστά.»
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ