2014-03-20 16:18:04
Φωτογραφία για Σε οριακή κατάσταση η ΛΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας-Άρτας
Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται η λειτουργία της ΛΓ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας-Άρτας, αφού... από τις αρχές Μαρτίου 18 συμβασιούχοι υπάλληλοι που προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες(ανάμεσά τους αρχαιολόγοι, φύλακες, καθαρίστριες) σταμάτησαν να εργάζονται στην Εφορεία από τη στιγμή που έχασαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει και απολύθηκαν.

Από 8/3/2014 ο αρχαιολογικός χώρος Κασσώπης παραμένει κλειστός για το κοινό και αυτό είναι ένα από τα πολλά προβλήματα που δημιουργούνται και μάλιστα λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, όπου η επισκεψιμότητα στο Μουσείο της Νικόπολης αλλά και σε όλους τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

«Απευθυνθήκαμε με έγγραφα στο αρμόδιο Υπουργείο αλλά και στους τοπικούς φορείς προκειμένου να κάνουν παρεμβάσεις και να βρεθεί λύση, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι
. Αυτή τη στιγμή η Υπηρεσία λειτουργεί χάρη στο σθένος όσων συνεχίζουν να εργάζονται, ενώ το κενό που άφησαν οι εργαζόμενοι που σταμάτησαν είναι προφανώς δυσαναπλήρωτο και δεν καλύπτεται με ημίμετρα» τόνισε η προϊσταμένη της ΛΓ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων κα Χριστίνα Μερκούρη σε επικοινωνία που είχε το atpreveza.gr μαζί της, σημειώνοντας πως προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία του Μουσείου της Νικόπολης, ωστόσο με την υφιστάμενη κατάσταση τους Καλοκαιρινούς μήνες που ο όγκος των επισκεπτών αυξάνεται καθημερινά, δεν θα υπάρξει η δυνατότητα παράτασης των ωραρίων λειτουργίας στο Μουσείο και τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής.

«Μέσα στη χρονιά που πέρασε κάναμε σημαντική προεργασία και αποστείλαμε πληροφοριακό υλικό για τα αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής σε δεκάδες τουριστικούς φορείς και τώρα που αυτή η προσπάθεια αποφέρει καρπούς, δυστυχώς αντιμετωπίζουμε σημαντικές δυσκολίες να ανταποκριθούμε» τόνισε η κα Μερκούρη, σημειώνοντας πως σημαντικά μνημεία όπως η Κασσώπη, το Μνημείο του Αυγούστου, η Έπαυλη του Μάνιου Αντωνίνου και το Ωδείο, στα οποία έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται έργα ανάδειξης, παραμένουν κλειστά για τους επισκέπτες.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπάρκας έχει κάνει σχετική ερώτηση στη Βουλή ενώ και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου μαζί με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Ανατολιωτάκη έχουν καταθέσει σχετικό υπόμνημα στο αρμόδιο Υπουργείο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη atpreveza.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τέλος η σεζόν για Μπρέσεβιτς!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τέλος η σεζόν για Μπρέσεβιτς!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ