2014-03-21 12:11:05
Φωτογραφία για To Θεώρημα Μηδέν [Video]
Ο οραματιστής σκηνοθέτης Terry Gilliam (Μπραζίλ, Οι 12 Πιθήκοι) επιστρέφει στους κινηματογράφους με την νέα του ταινία, Το Θεώρημα Μηδέν.

Πρωταγωνιστής είναι ο διπλά βραβευμένος με Όσκαρ Christoph Waltz (Django o Τιμωρός, Άδωξοι Μπάσταρδη), που υποδύεται τον Κόεν Λεθ, έναν εκκεντρικό και μοναχικό τύπο, ιδιοφυΐα στους υπολογιστές, με έντονες υπαρξιακές αναζητήσεις.

Σε ένα οργουελικό μέλλον στο Λονδίνο, ο Λεθ καλείται από την Διεύθυνση (Matt Damon) να λύσει το «Θεώρημα Μηδέν», μια μαθηματική εξίσωση που θα καθορίσει εάν η ζωή έχει πραγματικό νόημα.

Η μανιώδης εργασία του Λεθ διακόπτεται συχνά απο ανεπιθύμητες επισκέψεις από ανθρώπους που δεν εμπιστεύεται πλήρως, όπως την σαγηνευτική Μπέινσλι (η Γαλλίδα ηθοποιός Melanie Thierry), τον απρόβλεπτο επιστάτη του Τζόμπι (David Thewlis), το παιδί-θαύμα γιο της Διεύθυνσης (Lucas Hedges), και την ψηφιακή-ψυχαναλυτή του Dr. Shrink Rom (Tilda Swinton). Μόνο όταν ο Λεθ βιώνει τη δύναμη της αγάπης και την επιθυμία αρχίζει να καταλαβαίνει τον λόγο της ύπαρξής του.


Το σενάριο έχει γραφτεί από τον Pat Rushin και παραγωγοί της ταινίας είναι ο βραβευμένος με Όσκαρ Nicolas Chartier (The Hurt Locker, Dallas Buyers Club) και ο Dean Zanuck.

Η ταινία θα προβληθεί στους κινηματογράφους στις 24 Απριλίου από την καινούρια εταιρία διανομής, Neo Films.

Λίγα λόγια για τον Τέρι Γκίλιαμ

Ο Τέρι Γκίλιαμ, σεναριογράφος, σκηνοθέτης, και μέλος της θρυλικής κωμικής ομάδας, Monty Python, είναι Βρετανός, έχοντας αποκηρύξει την αμερικανική του υπηκοότητα το 2006. Είναι γνωστός, για τις ταινίες «Μπραζίλ» (1985), «Οι 12 Πίθηκοι» (1996), «Φόβος και Παράνοια στο Λας Βέγκας» (1998), «Ο Φανταστικός Κόσμος του Δρ. Παρνάσους» (2009). Με την τελευταία του ταινία, το «Θεωρημα Μηδεν» που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας, ολοκληρώνει την άτυπη τριλογία του δυστοπικής φαντασίας, που είχε ξεκινήσει με της ταινίες «Μπραζίλ» και «Οι 12 Πιθήκοι».

Θεώρημα Μηδέν (The Zero Theorem)

Σκηνοθέτης: Τerry Gilliam

Πρωταγωνιστούν: Christoph Waltz, Melanie Thierry, David Thewlis, Lucas Hedges, Tilda Swinton, Ben Whishaw, Peter Stormare, και Matt Damon.

Σεναριο: Pat Rushin

Διευθυντής Φωτογραφίας: Nicola Pecorini

Παραγωγοί: Nicolas Chartier, Dean Zanuck

Διάρκεια: 107’
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ