2014-03-21 13:47:40
Φωτογραφία για Σε έναν μήνα οι 900 προσλήψεις επικουρικών γιατρών στο ΠΕΔΥ
Έχουν πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και λαμβάνουν μηνιαίες αποδοχές πρωτοδιόριστου ιατρού ΕΣΥ, με βαθμό επιμελητή β'.

Στην πρόσληψη 900 επικουρικών γιατρών, οι οποίοι θα καλύψουν τα κενά στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), προχωρεί το υπουργείο Υγείας.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε έναν μήνα, ενώ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η καταγραφή των κενών στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ.

Από την πρεμιέρα του νέου φορέα, οι υπεύθυνοι του υπουργείου καταγράφουν τις πιθανές ελλείψεις.

Από τους 5.000 γιατρούς που υπηρετούσαν στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, οι 2.300 έκαναν αίτηση να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ ως πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Για να ολοκληρωθεί η πρόσληψή τους, θα πρέπει να υποβάλουν βεβαίωση της αρμόδιας ΔΟΥ ότι έχουν διακόψει το ελεύθερο επάγγελμα. Ότι έχουν κλείσει, δηλαδή, το ιδιωτικό τους ιατρείο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ΔΟΥ καθυστερούν να χορηγήσουν την εν λόγω βεβαίωση και υπάρχουν σε αρκετές δομές του ΠΕΔΥ γιατροί, των οποίων η πρόσληψη είναι σε εκκρεμότητα.


Όσο παραμένει η εκκρεμότητα, θεωρείται ότι οι γιατροί αυτοί ενδέχεται να αποχωρήσουν τελικά από το ΠΕΔΥ και οι θέσεις τους καταγράφονται ως πιθανώς κενές.

Οι επικουρικοί γιατροί υπογράφουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Έχουν πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και λαμβάνουν μηνιαίες αποδοχές πρωτοδιόριστου ιατρού ΕΣΥ, με βαθμό επιμελητή β΄.

Συμβάσεις

Στο μεταξύ, συλλογικές συμβάσεις για τους γιατρούς που θα συμβληθούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες με τον ΕΟΠΥΥ, προτείνει το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ).

Ο υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας δεσμεύτηκε ότι θα ζητήσει από την επιτροπή διαπραγμάτευσης που έχει συσταθεί στον ΕΟΠΥΥ, να αρχίσει κατά προτεραιότητα τις διαπραγματεύσεις με τους ιατρούς, προκειμένου να υπάρξουν πολύ σύντομα νέου τύπου συμβάσεις μαζί τους.

Δ.Κ. - IATRONET
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ