2012-04-20 09:55:29
Φωτογραφία για Ο Γιώργος Συμπιλίδης δημιουργεί πρόβλημα στην Νέα Δημοκρατία...!!!
Νέες διαρροές από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ Εσωκομματικές βόμβες από Χαλκίδη και Βαγιωνά, που δεν θα είναι υποψήφιοι. Διατυπώνουν ενστάσεις και αφήνουν αιχμές για τα ψηφοδέλτια.

Προεκλογικό πονοκέφαλο προκαλούν στον Αντ. Σαμαρά οι διαρροές από τα ψηφοδέλτια της ΝΔΔεν έχουν τέλος τα εσωκομματικά προβλήματα που ανέκυψαν στο εσωτερικό της ΝΔ μετά τη δημοσιοποίηση των εκλογικών συνδυασμών του κόμματος Συγκεκριμένα, την ώρα που δεν έχει κοπάσει ακόμη ο θόρυβος από την επιστροφή του κ. Γ. Συμπιλίδη στη ΝΔ και ειδικά στις λίστες του νομού Κιλκίς, δύο βουλευτές και εκ νέου υποψήφιοι μέχρι χθες το μεσημέρι, ανακοίνωσαν με διαφορά λίγων ωρών την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τους συνδυασμούς του κόμματος.

Πρόκειται για τον κ. Μ. Χαλκίδη στην Ημαθία και τον κ. Γ. Βαγιωνά στη Χαλκιδική.

Αποχώρησαν από τις λίστες οι Μ. Χαλκίδης, Γ. Βαγιωνάς

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο είχαν σοβαρές ενστάσεις ως προς τη σύνθεση των ψηφοδελτίων στις δύο περιφέρειες και όπως βεβαιώνουν συνεργάτες τους, είχαν ενημερώσει εγκαίρως την κεντρική διοίκηση και είχαν λάβει διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπήρχε τελικά κανένα πρόβλημα και πως οι επιφυλάξεις τους θα γίνονταν αποδεκτές
. Ωστόσο, όταν ανακοινώθηκαν οι λίστες, και οι δύο βουλευτές διαπίστωσαν πως δεν ελήφθησαν υπόψη τα όσα έλεγαν τις τελευταίες εβδομάδες.

Καρφιά

Ο κ. Χαλκίδης, σε επιστολή που απέστειλε νωρίς χθες το μεσημέρι στον κ. Σαμαρά, αφού πλέκει το εγκώμιο του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή, σημειώνει με νόημα ότι «στήριξε τις επιλογές στο δεύτερο Μνημόνιο».

«Δυστυχώς» -έσπευσε να διευκρινίσει- «σήμερα και κάτω από τις διαμορφούμενες συνθήκες και την κατάρτιση του ψηφοδελτίου, αρνούμαι να συνυπάρχω με εκείνους που πρέσβευαν μια πολιτική διαφορετικών αρχών και εγγυήσεων».

«Θέση την οποία γνωρίζατε εκ των προτέρων», κατέληξε, «καρφώνοντας» τον κ. Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χαλκίδης είχε ανοιχτή σύγκρουση με τον επίσης υποψήφιο της ΝΔ κ. Λ. Τσαβδαρίδη, για τον οποίο είχε τεθεί βέτο από την πλευρά του βουλευτή.

Λίγη ώρα αργότερα, η δεύτερη «εσωκομματική «βόμβα» «έσκαγε» στη Χαλκιδική. Ο κ. Γ. Βαγιωνάς, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει στη ΝΔ -μετά τη δήλωση μετανοίας που έκανε επειδή είχε καταψηφίσει το δεύτερο Μνημόνιο- ανακοίνωνε τη δική του αποχώρηση από το «γαλάζιο ψηφοδέλτιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, και ο κ. Βαγιωνάς είχε πάρει διαβεβαιώσεις ότι στη λίστα δεν θα ήταν ο κ. Δημ. Πάχτας, κάτι που τελικά δεν συνέβη.

Εν τω μεταξύ, η ένταση γύρω από την υποψηφιότητα Συμπιλίδη συνεχίζεται στο εσωκομματικό πεδίο της ΝΔ και χθες παρενέβη στο θέμα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης. «Η επιβράβευση της ηθικής της αποστασίας δεν μπορεί να είναι η ασφαλής ατραπός για να βγούμε από την κρίση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πλευρά, ως μοναδικός υποστηρικτής της υποψηφιότητας αυτής εμφανίστηκε χθες ο κ. Φ. Κρανιδιώτης, ο οποίος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ανετράπη το '93, αλλά ότι ο τότε πρωθυπουργός παραιτήθηκε.

Ανακοινώσεις

Στην τελική ευθεία για το Επικρατείας

Εντός της ημέρας κατά πάσα πιθανότητα η ΝΔ θα δώσει στη δημοσιότητα και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, το οποίο χειρίστηκε αποκλειστικά και μόνον ο ίδιος ο κ. Σαμαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις δύο από τις τέσσερις εκλόγιμες θέσεις θα τοποθετηθούν οι στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, κ. Λαζαρίδης και Μιχελάκης.

Επίσης βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα του καθηγητή κ. Χρ. Στεφανάδη, ενώ μέχρι αργά χθες το βράδυ αναζητούνταν το πρόσωπο το οποίο θα τεθεί επικεφαλής.

Ο κ. Σαμαράς είχε στρέψει το ενδιαφέρον του και στον χώρο του πολιτισμού.

Βουλευτές της ΝΔ, πάντως, συνέδεαν τη φιλολογία γύρω από το πρόσωπο του επικεφαλής με τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη ο κ. Σαμαράς με τον πρόεδρο της ΕΔΕ κ. Αθανασίου.

Στις μη εκλόγιμες θέσεις, πάντως, φαίνεται να έχει κλειδώσει η συμμετοχή της κ. Λ. Καλαγιά (πρώτη δημοτική σύμβουλος στον Πειραιά), των εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου κ. Κορκίδη και Καρέλα και -φυσικά- του προέδρου της ΟΝΝΕΔ κ. Ανδρ. Παπαμιμίικου, που θα τοποθετηθεί στη δωδέκατη και τιμητική θέση.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΠΟΤ

Κεντρικό σύνθημα «η Ελλάδα θα τα καταφέρει»

Προετοιμάζουν και «γκρίζα διαφήμιση» με στόχο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ολα τα «όπλα» του ρίχνει στην εκλογική μάχη ο Αντ. Σαμαράς σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Από χθες ξεκίνησε ήδη η προβολή των διαφημιστικών μηνυμάτων του κόμματος που έχουν ως επίκεντρο τον κ. Σαμαρά και το βασικό σύνθημα ότι «η Ελλάδα θα τα καταφέρει».

Πρόκειται για διαφήμιση με θετικό μήνυμα, η προβολή του οποίου θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα. Στη Λ. Συγγρού, ωστόσο, έχουν προετοιμαστεί και σποτ που αποτελούν «γκρίζα διαφήμιση», καθώς περιλαμβάνουν παλαιότερες δηλώσεις του κ. Βενιζέλου για την οικονομία και εντάσσονται στην προσπάθεια ταύτισης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

Αυτά τα μηνύματα θα προβληθούν πιθανότατα την τελευταία εβδομάδα και εφόσον τα ποσοστά συσπείρωσης της ΝΔ παραμείνουν καθηλωμένα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρχίζει σήμερα τον κύκλο των περιοδειών του στην επικράτεια με πρώτους σταθμούς τα Γιάννενα και την Αρτα. Αύριο θα επισκεφθεί τη Θήβα και την Κυριακή, μετά την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ στο Ζάππειο, θα παραστεί σε κομματική εκδήλωση στο Μαρούσι.

Χθες, ο κ. Σαμαράς, μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της λαθρομετανάστευσης και αφού ευχαρίστησε τους εκατοντάδες χρήστες του Iντερνετ για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση που τους απηύθυνε να τοποθετηθούν για το θέμα, τόνισε: «Το πρόβλημα είναι μεγάλο και οι λύσεις πρέπει να δοθούν άμεσα. Αποφασιστικότητα χρειάζεται. Είμαι σίγουρος όμως πως αν κάνουμε αυτό που πρέπει, θα τα καταφέρουμε».

Γ. Σαραντάκος - Χρ. Τελίδης / ΕΘΝΟΣ
communenews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ