2012-04-20 10:38:03
Φωτογραφία για Κύριε Δ. Αβραμόπουλε: στο φυλάκιο ΠΑΠ Ευγενικού φαγητό γιοπ, υγιεινή-καθαριότητα γιοκ!
Κύριε Δ.Αβραμόπουλε, μάλλον πρέπει να σας θυμίσουμε ότι εκτός από τις δημόσιες σχέσεις και τα υπερατλαντικά ταξίδια υπάρχουν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι φαντάροι και το μόνιμο προσωπικό, όχι φυσικά ως ντεκόρ για τα φλας της δημοσιότητας. Είναι όλοι αυτοί που όχι απλώς παραμελείτε, αλλά η πολιτική σας έχει φέρει σε δεινή θέση. Περιορίζοντας δραματικά τις λειτουργικές δαπάνες προκειμένου να περισσέψουν ευρώ για άχρηστα οπλικά συστήματα και απάνθρωπες αποστολές εκτός συνόρων, δημιουργήσατε χάος. Σε συνδυασμό με την άθλια πολιτική πελατειακών που εφαρμόζουν με συνέχεια και συνέπεια οι πολιτικοί των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που κυνηγούν ψήφους ανοιγοκλείνοντας άχρηστα και πανάκριβα στρατόπεδα στις εκλογικές τους περιφέρειες , ταυτίζοντας το «εθνικό συμφέρον» με την πολιτική τους επιβίωση, καθώς τα εκλογικά ποσοστά του δικομματισμού πατώνουν.

Ρωτάμε λοιπόν: μήπως κύριε Αβραμόπουλε, εκτός από το να περιορίζετε δραματικά τις απολαβές και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των μονίμων, έχετε αποφασίσει να φορτώσετε στις πλάτες των συναδέλφων στρατιωτών και το κόστος της θητείας, επιβάλλοντας μια ακόμη μορφή άγριας έμμεσης φορολόγησης της λαϊκής οικογένειας; Αλήθεια, ο Α/ΓΕΣ, ο Αντιστράτηγος Ζιαζιάς δεν έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει; Δεν έχει συνειδητοποιήσει τις κωμικοτραγικές συνθήκες που επικρατούν και το γελοίο του πράγματος να δίνεις μάχη για μια μπουκιά φαγητό και μια σταγόνα χλωρίνης; Δεν του μεταφέρουν οι υφιστάμενοι του το τι συμβαίνει στις μονάδες;

Μονάδες όπως στο Φυλάκιο ΠΑΠ Ευγενικού που ανήκει στην 30η Μ/Κ Ταξιαρχία
. Οι καταγγελίες των φαντάρων για τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν εκεί, συνεχείς τα τελευταία χρόνια.

Στην πιο πρόσφατη επιστολή τους αποκαλύπτουν: AΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ......ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΡΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ Είμαστε στρατιώτες και ήμασταν στο Φυλάκιο της ΠΑΠ Ευγενικού την περασμένη εβδομάδα (πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα).Το φυλάκιο αυτό όπως μας είχαν πει στρατιώτες σειράς μας είναι γνωστό για το λίγο φαγητό και πολλές φορές για την μη επάρκεια του φαγητού, με αποτέλεσμα να μοιραζόμαστε την κανονική μερίδα στα 2 ώστε να φτάσει για όλους.

Το Σάββατο είχε χοιρινή τηγανιά καλόμαγειρεμένο και νόστιμο, αλλά κάθε μερίδα ήταν μια μερίδα νηπίου και όχι στρατιώτη από τον οποίο ζητούν να είναι ξάγρυπνος το βράδυ στη σκοπιά. Την Κυριακή το ίδιο, 1 μικρό κομματάκι κρέας. Κάθε πρωί το γάλα έφτανε για ελάχιστα άτομα καθότι υπήρχαν μόνο 3 λίτρα γάλα για 35 άτομα, το είχαμε αναφέρει μια φορά στον υπεύθυνο δεκανέα για τα μαγειρεία και μας είπε ότι υπάρχει το στέλνει η μονάδα που είναι υπεύθυνη για το φυλάκιο και ότι το έχουν αναφέρει σε επίσκεψη του διοικητή και εκείνος είπε ότι αυτό έχουμε, η ίδια απάντηση για το μεσημεριανό και η ίδια για το βραδινό.

Αναρωτηθήκαμε δηλαδή ο διοικητής αυτός πίνει μόνο τσάι το πρωί , τρώει μια φέτα ψωμί με κασέρι για πρόγευμα, μια μερίδα νηπίου για μεσημεριανό και το ίδιο για βραδινό; Μάλλον έπρεπε να καλέσουμε επίσημα το διοικητή αυτόν να διαμείνει 2 μέρες με τις συνθήκες σίτισης αυτές και να έχει από πάνω και τις απαιτήσεις που έχουν από εμάς. Δηλαδή έχουμε τόσες υποχρεώσεις αλλά από δικαιώματα τίποτα;

Ρωτώντας τους προηγούμενους στρατιώτες της μονάδας που ήταν στο φυλάκιο μας είπαν ότι «έκαναν αμάν να φύγουν» γιατί δεν άντεχαν. Μόνη ελπίδα για φαγητό λόγω της τόσο μικρής μερίδας ήταν η ψησταριά στο διπλανό χωριό που έκαναν παραγγελία ώστε να φάνε και να μην πεινάνε. Δηλαδή πρέπει να πληρώνουμε για να τρώμε; Υπήρχε ένα πίνακας ανακοινώσεων που έγραφε το πόσα γραμμάρια έπρεπε να είναι η μερίδα κάθε φαγητού. Είδαμε το κρέας και έλεγε 280γρ. Ρωτώντας πόσα γραμμάρια είναι η μερίδα τον υπεύθυνο τον μαγειρείων μας είπε: "όταν στέλνουν λιγότερη ποσότητα από αυτή που πρέπει τί άλλο να κάνουμε για να φάτε όλοι έστω και από λίγο;" Γιατί να μην τρώμε κανονική μερίδα και να αρκούμαστε στο λίγο; Το πρωί το γάλα όπως είπαμε δεν έφτανε.

Αν δεν μπορούν να στείλουν για όλους τουλάχιστον ας πουλάνε γάλα στο ΚΨΜ να αγοράζουμε να πίνουμε και να μην είμαστε αναγκασμένοι να είμαστε στη σκοπιά και να ζαλιζόμαστε από την πείνα. Ευτυχώς τώρα πλέον γυρίσαμε στη μονάδα όπου το φαγητό είναι πολύ καλό και η μερίδα χορταστική. Κάποια στιγμή βέβαια η μονάδα θα μας ξαναστείλει στο φυλάκιο εκείνο και δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε όλη εκείνη την περιπέτεια. Ελπίζουμε τουλάχιστον να σεβαστούν το ότι είμαστε στρατιώτες με γονείς άνεργους και άπορους και δεν μπορούμε να δίνουμε χρήματα και να παραγγέλνουμε από έξω. Δηλαδή οι υπεύθυνοι τέτοια μερίδα τρώνε και δίνουν στα παιδιά τους; Ας σκεφτούν ότι μπορεί στη θέση τη δική μας να ήταν τα ίδια τους τα παιδιά ή και εκείνοι.

Αμέσως ακολουθούν νέες καταγγελίες από δύο συναδέλφους στρατιώτες που έχουν περάσει από το φυλάκιο ΠΑΠ Ευγενικού. Ο πρώτος αποκαλύπτει ότι «αυτή η κατάσταση παιδιά έχει πάνω από 3-4 μήνες. Εγώ ήμουν σε αυτό το φυλάκιο πριν κανένα μήνα και θυμάμαι όταν έφερναν τα εφόδια έφερναν πάντα λιγότερες ποσότητες και έλεγαν κιόλας στο μάγειρα "μην τυχόν και δεν φτάσει" οπότε και εκείνος πχ έκοβε ανάλογες μερίδες το τυρί να φτάσει... ένα λεπτό τσιγαρόχαρτο τυρί. Το ποιό σημαντικό για εμένα ήταν ότι δεν τηρούνταν οι κανόνες υγιεινής. Η χλωρίνη ήταν είδος πολυτελείας...στο θάλαμο σφουγγαρίζαμε με νερό. Μια φορά ήμουν αγγαρεία στα μαγειρεία και κόντεψα να βρω το μπελά μου γιατί έριξα μισό ποτήρι χλωρίνη σε ένα κουβά νερό και όχι 2 καπάκια όπως ήταν η διαταγή του διοικητή ώστε να φτάσει 1 μπουκάλι χλωρίνη 1 βδομάδα για όλο το φυλάκιο. Αλλά σκεφτείτε ότι ένα σπίτι με 4 άτομα καταναλώνει 1 μπουκάλι τη βδομάδα, όχι ένα φυλάκιο με 40 άτομα.

Ο δεύτερος μας λέει: «καλά οι μόνιμοι και οι ΕΠ.ΟΠ. είχαν οργανωθεί και έφερναν τάπερ με φαγητό μαζί τους. Αγανάκτησαν και εκείνοι. Εμείς όποτε κάναμε παράπονα για το φαγητό ή το καψιμί μας έλεγαν ότι υπάρχει και ο "αυτόματος πωλητής". Μηχάνημα στο οποίο 1 σοκολάτα του 1 ευρώ είχε 1.40 ευρώ. Βλέπεις έπρεπε να ενισχύουμε τον αυτόματο πωλητή!!

Όμως καταγγελίες για οικονομική εκμετάλλευση εις βάρος των στρατιωτών είχαν γίνει και στο παρελθόν. Θυμίζουμε την σχετική ανακοίνωση που είχε προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση, πιέζοντας ΥΕΘΑ και ΓΕΣ να πάρουν μέτρα. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ: «ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΥΧΟΥΣ» Γεια σας. Είμαστε στρατιώτες και ανήκουμε σε μονάδα της 30 Μ/Κ Ταξιαρχίας. Η Μονάδα μας έχει στείλει στο φυλάκιο ΠΑΠ Ευγενικού. Στο ΚΨΜ του φυλακίου συμβαίνουν πράγματα για τα οποία ντρεπόμαστε που υπηρετούμε τις ένοπλες δυνάμεις. Ο καφές έχει 60 Λεπτά, την ίδια ώρα που στο κυλικείο της ταξιαρχίας έχει 20 λεπτά. Αναρωτιόμαστε, είναι δυνατόν να προσπαθούν να κερδίσουν από εμάς τους στρατιώτες όλα τα χαμένα χρήματα; Το ΚΨΜ δεν έχει τυποποιημένο σάντουιτς όπως η μονάδα, αλλά έχει ψωμί και υλικά (όλα προελεύσεως LIDL αμφίβολης ποιότητας, την ίδια ώρα που τα ελληνικά τυριά σαπίζουν), με τα οποία το σάντουιτς αντί για πιο φτηνό είναι πιο ακριβό 1,40 - 1,60 ευρώ, το οποίο με πρόχειρο υπολογισμό μας κοστίζει 80-90 Λεπτά. Δηλαδή κάθε φορά που αναγκαζόμαστε να ψωνίζουμε τέτοια προϊόντα από το ΚΨΜ, κερδίζουν 60-80 λεπτά!!! Το πρωινό γεύμα στο φυλάκιο είναι κατά πολύ πτωχό, με κίνητρο να αγοράζουμε από το ΚΨΜ και να χαλάμε τα ελάχιστα χρήματα μας. Νομίζουμε πως δεν είναι σωστό να εκμεταλλεύονται το ότι είμαστε σε ένα απομακρυσμένο φυλάκιο και να αισχροκερδούν εις βάρος των στρατιωτών. Συζητώντας και με παιδιά ΕΠΟΠ μας είπαν ότι και αυτοί παίρνουν έτοιμο σάντουιτς από το σπίτι γιατί δε μπορούν ούτε αυτοί να ανταπεξέλθουν στις τιμές του ΚΨΜ. Εμείς όμως είμαστε εγκλωβισμένοι στις τιμές αυτές.

Στο φυλάκιο κάνουμε υπηρεσία περίπολο με όχημα το οποίο παρά τις ακραίες θερμοκρασίες δεν ανοίγουμε το καλοριφέρ διότι διέταξε ο Ταξίαρχος να μην λειτουργούν καλοριφέρ στα οχήματα για οικονομία καυσίμων. Τις προάλλες, και ενώ εκτελούσαμε περίπολο, κοντέψαμε να πέσουμε σε χαντάκι διότι ήταν παγωμένο το παρμπρίζ και δεν ανοίγαμε καλοριφέρ λόγω διαταγής του Ταξιάρχου. (Ευχαριστούμε Ταξίαρχε που θέλετε να κρυώνουμε και έχετε και απαίτηση να κάνουμε 3 ώρες περίπολο).

Η οικονομική μας κατάσταση δεν επιτρέπει να υπάρχουν τέτοιες τιμές. Σας παρακαλώ ας γίνει κάτι με αυτή την κατάσταση. ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, ΠΕΙΝΑΜΕ. ΚΡΥΩΝΟΥΜΕ (και κινδυνεύουμε όπως το χαντάκι).

Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να βγουν Παραπονούμενοι. Μόνος τρόπος αντιμετώπισης του «Παραλόγου τη Θητεία» είναι η συλλογική διεκδίκηση, η δημοσίευση των παρανομιών και ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ των ΦΑΝΤΑΡΩΝ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Diktiospartakos.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ