2012-04-20 10:38:04
Φωτογραφία για Όσα θέλετε να μάθετε για τη Λεύκανση των δοντιών
Ο μεγάλος εχθρός των δοντιών όσον αφορά στο χρώμα τους είναι οι χρωστικές ουσίες. Οι επιφανειακές χρωστικές αντιμετωπίζονται με το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών και με τον εξαμηνιαίο καθαρισμό στον οδοντίατρο. Ο καθαρισμός στον οδοντίατρο για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα πρέπει να ακολουθείται από στίλβωση (γυάλισμα) και αμμοβολή.

Οι χρωστικές ουσίες όμως διεισδύουν και στο εσωτερικό των δοντιών με αποτέλεσμα με την πάροδο του χρόνου να φαίνονται πιο σκούρα. Η λεύκανση είναι η πιο ανώδυνη, γρήγορη και σχετικά οικονομική διαδικασία για να γίνουν τα δόντια πιο λαμπερά και πιο λευκά. Η λεύκανση γίνεται με τη χρησιμοποίηση κάποιων ουσιών που διεισδύουν στο εσωτερικό του δοντιού και του αλλάζουν το χρώμα.

Υπάρχουν 3 μέθοδοι λεύκανσης:

-στο σπίτι με προϊόντα εμπορίου

-στο σπίτι με νάρθηκες (μασελάκια)

-στο ιατρείο

Ποια δόντια λευκαίνουν περισσότερο; Όλα τα δόντια έχουν το ίδιο αποτέλεσμα; Η απάντηση είναι όχι!


Δείτε εδώ το σχετικό πίνακα

Τα σφραγίσματα από σύνθετη ρητίνη (άσπρα) και οι θήκες θα λευκάνουν;

H λεύκανση αλλάζει μόνο το χρώμα των φυσικών δοντιών. Τα σφραγίσματα από σύνθετη ρητίνη, οι θήκες και οι όψεις δεν μεταβάλλονται χρωματικά με τη λεύκανση. Θα πρέπει όταν χρειάζεται να αντικατασταθούν μετά τη λεύκανση και το πέρας 2-3 βδομάδων αφού θα έχει γίνει η σταθεροποίηση του χρώματος των δοντιών. Άμα οι θήκες ή οι γέφυρες ή οι όψεις είναι ικανοποιητικές δεν είναι αναγκαίο να αντικατασταθούν. Ειδικά άμα είναι σε λευκότερο χρώμα με την επιλογή της λεύκανσης στο σπίτι μπορούμε εύκολα να φτάσουμε και τα άλλα δόντια στο επιθυμητό χρώμα.

Δείτε εδώ τι δεν πρέπει να κάνουμε κατά τη διάρκεια της λεύκανσης και 48 ωρών μετά το πέρας αυτής.

Το ποσοστό επιτυχίας της λεύκανσης είναι 90% και το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο. Το αποτέλεσμα παραμένει αναλλοίωτο περίπου ένα με δύο χρόνια. Τα δόντια που έχουν λευκανθεί είναι πάντα λευκότερα από το αρχικό τους χρώμα, πάντα με την σωστή συντήρηση. Η συντήρηση επιτυγχάνεται πιο εύκολα και με τη χρήση λευκαντικής οδοντόπαστας που διατίθεται ή από τον οδοντίατρο ή από τα φαρμακεία. Χρησιμοποιείται συνήθως μία φορά την εβδομάδα και βοηθά στην απομάκρυνση των χρωστικών που βρίσκονται επιφανειακά. Για να είναι πάντα λαμπερά πρέπει να γίνεται κάθε περίπου 12-16 μήνες μία αναμνηστική λεύκανση η οποία επαναφέρει το χρώμα και τη λάμψη στα δόντια!

Η λεύκανση απαγορεύεται σε εγκύους, σε γυναίκες που θηλάζουν, σε δόντια με περιοδοντίτιδα, με υπερευαισθησία, με πολλά και μεγάλα σφραγίσματα στα μπροστινά δόντια, σε ανθρώπους που είναι αλλεργικοί σε κάποιο ή κάποια συστατικά του λευκαντικού (πολύ μικρό το ποσοστό) και σε παιδιά κάτω των 16 χρόνων.

Επίσης κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε λεύκανσης μπορεί να δημιουργηθεί ευαισθησία σε κάποιο δόντι η οποία υποχωρεί με το πέρας της διαδικασίας. Τέλος η λεύκανση στο ιατρείο με τη λεύκανση στο σπίτι έχει το ίδιο τελικό αισθητικό αποτέλεσμα.

www.topsmile.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ