2014-04-03 17:15:40
Φωτογραφία για ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ''Ο ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΥΡΜΟΣ ΜΕΡΚΕΛ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ''
Συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» η οποία φέρει τον τίτλο «Φτάνει με τη λιτότητα, ο σιδηροδρομικός συρμός Μέρκελ είναι νεκρός και ο Ρέντσι πρέπει να το καταλάβει» παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο υποψήφιος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν, τονίζει ότι «η πορεία την οποία η Άγγελα Μέρκελ θεωρεί ενάρετη για την Ελλάδα, την Ιταλία και ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ δεν αποτελεί άλλο από έναν νεκρό σιδηροδρομικό συρμό», αναφέρει το δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Στην ερώτηση της απεσταλμένης της «Λα Ρεπούμπλικα» αν «θεωρεί ότι η Μέρκελ είναι ο διάβολος» ο κ. Τσίπρας απαντά: «Με τους πολιτικούς αντιπάλους δεν χρησιμοποιώ θεολογική προσέγγιση. Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ευρωπαϊκή Αριστερά μάχονται κατά της πολιτικής λιτότητας την οποία η Μέρκελ επέβαλε σε όλους, με μόνη εξαίρεση, ίσως, τη χώρα της. Δίνουμε μάχη για μια δημοκρατική Ευρώπη, όχι για μια γερμανική Ευρώπη ενδεδυμένη με νεοφιλελευθερισμό».


Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, μεταβαίνει σήμερα στο Παλέρμο της Σικελίας για να στηρίξει το ιταλικό ψηφοδέλτιο «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» το οποίο στοχεύει να πάρει μέρος στις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου. «Είμαι ο υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ο οποίος παρουσιάζει ένα πολιτικό πρόγραμμα, με προγραμματικές προτεραιότητες για την οριστική έξοδο της κοινωνίας από την κρίση και με στόχο να επανακτηθεί η Δημοκρατία στην Ευρώπη», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «είναι ο υποψήφιος κάθε Ευρωπαίου πολίτη που μάχεται τη λιτότητα, ανεξάρτητα από την ψήφο του πολίτη αυτού στις βουλευτικές εκλογές της χώρας του και ανεξάρτητα από το σε ποια χώρα ζει».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει, επίσης, ότι «εκπροσωπεί κοινωνικές τάξεις και κοινωνικά συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των ξεχωριστών κρατών-μελών» ότι η υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «ενώνει τα όσα έχει διχάσει ο νεοφιλελευθερισμός» και ότι «πρόκειται για μια δύναμη που θέλει να κυβερνήσει, όχι μόνο να διαμαρτυρηθεί».

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην «Λα Ρεπούμπλικα» αποσαφηνίζει ότι «δεν θέλει να ασκήσει κριτική στους Ιταλούς πολιτικούς και ούτε να σχολιάσει την ιταλική εσωτερική πολιτική ατζέντα». Παράλληλα, όμως, θεωρεί ότι «ο κ. Ρεντσι πρέπει να κριθεί σήμερα, όπως και στο μέλλον, για τις επιλογές που θα κάνει για την Ιταλία και για την κύρια κατευθυντήρια γραμμή τους. Όπως και βάσει των πολιτικών του συμμαχιών στην Ευρώπη».

Σε σχέση με το μέλλον του ευρώ, ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει ότι «εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες πιστεύουν στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, χωρίς το κορσέ της λιτότητας, χωρίς τις πολιτικές εκείνες που αυξάνουν όλο και περισσότερο την απόσταση ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς».

Σε ό,τι αφορά τις προτεινόμενες οικονομικές λύσεις, δηλώνει ότι «η λιτότητα πρέπει να τελειώσει, πρέπει να στηριχθεί η εσωτερική ζήτηση, χρειάζονται δημόσιες επενδύσεις διαρθρωτικού χαρακτήρα, όπως και στον τομέα της γνώσης». «Η ιστορία της ανθρωπότητας είναι γεμάτη όνειρα που έγιναν πραγματικότητα. Οι εκλογές αυτές είναι μια δυναμική αρχή για την επανίδρυση της Ευρώπης» καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο επόμενος Έλληνας ΝΒΑερ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο επόμενος Έλληνας ΝΒΑερ
Προς πώληση ο ΚΙΤΤ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Προς πώληση ο ΚΙΤΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ