2014-04-05 21:34:04
Φωτογραφία για Νέα τριμερής συνάντηση αύριο για το Μεσανατολικό
Ο ισραηλινός και ο παλαιστίνιος διαπραγματευτής θα έχουν αύριο Κυριακή τριμερή συνάντηση με τον... αμερικανό διαμεσολαβητή Μάρτιν Ίντικ σε μια προσπάθεια να διασωθούν οι ειρηνευτικές συνομιλίες, όπως ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι που πρόσκεινται στις διαπραγματεύσεις.

Χθες Παρασκευή ο Ίντικ συναντήθηκε ξεχωριστά με τον επικεφαλής παλαιστίνιο διαπραγματευτή Σάεμπ Ερεκάτ και την ισραηλινή ομόλογό του Τζίπι Λίβνι. Η τελευταία τριμερής συνάντηση είχε γίνει την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι προειδοποίησε χθες ότι «υπάρχουν όρια στον χρόνο και τις προσπάθειες στις οποίες οι ΗΠΑ μπορούν να αφιερώσουν αν οι δύο πλευρές δεν επιθυμούν να σημειωθεί πρόοδος».

Μετά την άρνηση του Ισραήλ να απελευθερώσει την 29η Μαρτίου την τελευταία ομάδα των κρατουμένων, όπως είχε συμφωνηθεί κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με πρωτοβουλία του Κέρι τον Ιούλιο του 2013, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς αντέδρασε υπογράφοντας την Τρίτη αιτήματα για την ένταξη σε 15 διεθνείς συμβάσεις και συνθήκες.


Ο Αμπάς αρνήθηκε να αποσύρει τα αιτήματα αυτά κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον Κέρι χθες το βράδυ, ενημέρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιαλόν κάλεσαν την Τετάρτη την ισραηλινή στρατιωτική διοίκηση των Παλαιστινιακών Εδαφών να προτείνει σειρά τιμωρητικών μέτρων εναντίον των Παλαιστινίων, σύμφωνα με την εφημερίδα Χααρέτζ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ