2014-04-08 16:32:04
Φωτογραφία για Καμπανάκι Μπαρόζο για την ανεργία στην Ευρώπη
Παρά το γεγονός ότι οι οικονομίες στις χώρες της Ε.Ε. αρχίζουν να παρουσιάζουν ανάκαμψη, το πρόβλημα της... ανεργίας παραμένει ιδιαίτερα έντονο, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο κ. Μπαρόζο είπε ότι το ΑΕΠ της ΕΕ συνολικά εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 2% το 2015 παρόλα αυτά η ανάκαμψη συνεχίζει να είναι αναιμική, ο τραπεζικός δανεισμός υποτονικός, ενώ περί τα 25 εκατ. ανδρών και γυναικών στην ΕΕ παραμένουν άνεργοι.

«Αν και είναι ορατή η ανάκαμψη, δεν μπορούμε να πούμε ακόμα ότι η κρίση έχει τελειώσει, με την ανεργία να βρίσκεται σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα», τόνισε ο Barroso και πρόσθεσε ότι η Κομισιόν προτρέπει τα κράτη μέλη να θεσπίσουν πολιτικές που αποσκοπούν στις επενδύσεις με στόχο την δημιουργία θέσεων εργασίας.

«Εξακολουθούν να υπάρχουν παράγοντες που εμποδίζουν την ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας, που πρέπει να τους αντιμετωπίσουν (τα κράτη) μόνα τους», πρόσθεσε.

Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας παρατηρήθηκαν τον Φεβρουάριο στην Αυστρία (4,8%), την Γερμανία (5,1%) και το Λουξεμβούργο (6,1%). Αντιθέτως, το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας βρίσκουμε στην Ελλάδα (27,5%) και την Ισπανία (25,6%). Στην Γαλλία, η ανεργία διαμορφώνεται σε ποσοστό διπλάσιο από αυτό της Γερμανίας φτάνοντας στο 10,4%. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ