2014-04-08 16:35:06
Φωτογραφία για Μπαλόνι σκάει στα 33.923 μέτρα με θέα τον Όλυμπο [photos]
Ένας λάτρης του διαστήματος έκανε το όνειρο του πραγματικότητα, φωτογραφίζοντας την Ελλάδα, με την χρήση ενός μετεωρολογικού μπαλονιού. Η μαγική εικόνα που δημοσιεύθηκε, απεικονίζει ένα μπαλόνι την στιγμή που σκάει σε ύψος 33.923 μέτρων πάνω από την Βόρεια Ελλάδα Το πρώτο ελληνικό υποδιαστημικό φωτογραφικό εγχείρημα πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου του 2012, αναφέρει η ιστοσελίδα pttl. Πρόκειται για το «Project SlaRos», η ιδέα του οποίου ανήκει στον Κώστα Ταματέα, απόφοιτο του ΑΤΕΙ Πληροφορικής Θεσσαλονίκης.

Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός, περιείχε ραδιοπομπούς, κάμερες, συστήματα δορυφορικής πλοήγησης και εντοπισμού, και συλλέγει δεδομένα από την ατμόσφαιρα, ενώ ταυτόχρονα κατέγραφε μαγικές εικόνες πάνω από την Ελλάδα και την Βαλκανική χερσόνησο. Στην συγκεκριμένη φωτογραφία κάτω από το μπαλόνι μπορούμε να διακρίνουμε τον Όλυμπο και το Αιγαίο Πέλαγος.

Η παρακάτω φωτογραφία, με θέα τον Ολυμπο και τον Θερμαϊκό Κόλπο, δημοσιεύθηκε από την ΝASA στις 28 Ιουλίου με τίτλο Earth Science Picture of the Day.
iefimerida.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ