2014-04-10 20:12:31
Φωτογραφία για ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΑΕΕ
Αντιδρά η ΓΣΕΒΕΕ

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει η ΓΣΕΒΕΕ την τροπολογία του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, με την οποία «παύει οριστικά κάθε ποινική δίωξη που τυχόν έχει ασκηθεί για πράξεις ή παραλήψεις της διοίκησης του ΟΑΕΕ». Η τροπολογία ψηφίστηκε από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ενώ την καταψήφισε σύσσωμη η Αντιπολίτευση. Η τροπολογία αφορά τη διάθεση εισφορών οι οποίες είχαν εισπραχθεί από τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ για την ανεργία των ελεύθερων επαγγελματιών.

Όπως καταγγέλλει η ΓΣΕΒΕΕ την ώρα που η Δικαιοσύνη διερευνά τη μηνυτήρια αναφορά της, ο υπουργός προχώρησε στην κατάθεση της σχετικής τροπολογίας που προβλέπει επίσης ότι τα μέχρι τώρα παρακρατηθέντα ποσά που έχουν εισπραχθεί ύψους 126 εκατ. ευρώ περίπου θα αποδοθούν αναδρομικά στο λογαριασμό για την ανεργία στα επόμενα 15 χρόνια τμηματικά και με δόσεις.

Με 140 ναι ψηφίστηκε 

Με 140 ψήφους υπέρ και 99 κατά, ψηφίστηκε η τροπολογία η οποία απαλλάσσει από ποινικές ευθύνες τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Απασχόλησης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Την τροπολογία, η οποία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τις Ευρωεκλογές και για την οποία είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξαν οι βουλευτές από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, ενώ την καταψήφισαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα.


Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με ρυθμίσεις σχετικά με τις Ευρωεκλογές, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο σύνολο και επί των άρθρων και των τροπολογιών του, από την Ολομέλεια της Βουλής.

ΓΣΕΒΕΕ: «Απαράδεκτη» τροπολογία 

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, την τροπολογία του υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ι. Βρούτση με την οποία «παύει οριστικά κάθε ποινική δίωξη που τυχόν έχει ασκηθεί για πράξεις ή παραλήψεις της διοίκησης του ΟΑΕΕ».

Η τροπολογία αφορά τη διάθεση εισφορών οι οποίες είχαν εισπραχθεί από τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ για την ανεργία των ελεύθερων επαγγελματιών και προβλέπει επίσης ότι ο ΟΑΕΕ μπορεί να συνεχίσει να εισπράττει χρήματα για τους ανέργους, αλλά να τα αποδίδουν στον οικείο λογαριασμό μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

Την ώρα που η Δικαιοσύνη διερευνά τη μηνυτήρια αναφορά της ΓΣΕΒΕΕ, σημειώνει η Συνομοσπονδία, ο υπουργός προχώρησε στην κατάθεση της σχετικής τροπολογίας η οποία προβλέπει επίσης ότι τα μέχρι τώρα παρακρατηθέντα ποσά που έχουν εισπραχθεί ύψους 126 εκατ. ευρώ περίπου θα αποδοθούν αναδρομικά στο λογαριασμό για την ανεργία στα επόμενα 15 χρόνια τμηματικά και με δόσεις.

Η ΓΣΕΒΕΕ δηλώνει ότι με την τροπολογία:

Ο κ. Βρούτσης ζητά από τη Βουλή να εκδώσει αθωωτική απόφαση για θέμα που ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης.Διατηρεί την εισφορά αλληλεγγύης (10 ευρώ τον μήνα) προς τους ανέργους χωρίς όμως να πηγαίνει στο συγκεκριμένο λογαριασμό και χωρίς να αποδίδεται στους ανέργους συναδέλφους.Μέχρι σήμερα, δεν έχει ανοιχτεί ο ειδικός λογαριασμός για την επαγγελματική εστία που βαρύνει τους ασφαλισμένους με 5 ευρώ μηνιαίως και έχει συγκεντρωθεί το ποσόν των 50 εκατ. περίπου ευρώ.

«Αν θέλει να κάνει κάτι ο κ. Βρούτσης για τη βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ και τη στοιχειώδη ανακούφιση των εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων του οργανισμού θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε ρυθμίσεις που θα μειώνουν τις αβάσταχτες εισφορές και θα εκλογικεύουν τις εξοντωτικές ρυθμίσεις για τις οφειλές των ΜμΕ» σημειώνει η ΓΣΕΒΕΕ.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ