2014-04-12 12:07:07
Φωτογραφία για «ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ!»
Ο Μπράϊαντ Ντάνστον εξηγεί στο "gazzetta.gr" τι ειπώθηκε στο τελευταίο τάϊμ-άουτ και ο Ιωάννης Παπαπέτρου υποκλίνεται στην ηγετική φυσιογνωμία του Σπανούλη, ενώ μιλάει για το πρώτο ντέρμπι της καριέρας του!

Αναλυτικά Καθώς το ντέρμπι όδευε προς το τέλος και ο Βασίλης Σπανούλης αδυνατούσε να βρει ρυθμό, χώρους, διαδρόμους, momentum κι ένα... μεγάλο σουτ για να πάρει μπρος, η γκρίνια και η μουρμούρα της κερκίδας μεγάλωνε... Ήταν σαν να φτάνουν στ’ αυτιά μας οι συζητήσεις των φιλάθλων στην κερκίδα, που σε ένα ακόμη ντέρμπι “αιωνίων”, έβλεπαν τον Παναθηναϊκό να ξεμακραίνει (29-41 στο 24’ και 50-58 στο 34‘) και τον αρχηγό και αδιαφιλονίκητο ηγέτη του Ολυμπιακού, να μην μπορεί να βάλει την σφραγίδα του!

Κι όμως... Τι κι αν οι “ερυθρόλευκοι” γύρισαν και τις δύο φορές το ματς χωρίς τον 31χρονο άσο στο παρκέ, αυτή τη φορά ο Γιώργος Μπαρτζώκας, επέλεξε να... “ζήσει ή να πεθάνει” με τον μέχρι εκείνη την ώρα αναποτελεσματικό “Kill Bill” (4π
. με 2/9 σουτ)! Το αποτέλεσμα; Ο “V-Span” πήρε τις δύο τελευταίες επιθέσεις προσωπικά και με πέντε “καυτούς” πόντους (δίποντο στα 23,1” για το 65-63 και τρίποντο στη λήξη για το τελικό 68-65) υπό την ασφυκτική πίεση του Τζέϊμς Γκιστ, απέδειξε για μία ακόμη φορά, γιατί δικαίως θεωρείται ο κορυφαίος “clutch” παίκτης της Ευρώπης αλλά και γιατί ψηφίστηκε MVP του φάϊναλ-φορ, τα δύο τελευταία χρόνια...

«Όλοι ξέραμε ποιος θα πάρει το τελευταίο σουτ!»

«Μόλις δεχθήκαμε την ισοφάριση και πήγαμε στο τελευταίο τάϊμ-άουτ, όλοι ξέραμε τι ακριβώς θα γινόταν και ποιος θα έπαιρνε το τελευταίο σουτ! Είναι μερικά πράγματα για τα οποία δεν υπάρχουν εξηγήσεις κι ένα απ‘ αυτά δεν είναι μόνο η επιθυμία του Βασίλη να έχει τον τελευταίο λόγο και να πάρει την μεγαλύτερη ευθύνη, αλλά και η μεγάλη αποτελεσματικότητα που τον διακρίνει...», είπε αρχικά ο 27χρονος Αμερικανός ψηλός και συνέχισε:

«Δεν χρειαζόταν καν να το δείξει στο πινακάκι ο coach, γιατί όλοι ξέραμε ότι θα του δίναμε ένα screen για να πάρει την μπάλα και από ‘κει και πέρα ό,τι ήθελε προκύψει! Απλά, ο Billy το έκανε σε όλους μας πιο εύκολο και πριν επιστρέψουμε στο παρκέ μας είπε να ανοίξουμε το χώρο και να μπούμε όλοι στη ρακέτα... Πραγματικά γυάλιζε το μάτι του γιατί, για μία ακόμη φορά, δεν είχε μπορέσει να βρει ρυθμό κόντρα στον Παναθηναϊκό και η μουρμούρα της κερκίδας έφτανε μέχρι τον πάγκο!», σχολίασε ο Μπράϊαντ Ντάνστον που τελείωσε το ματς με 12 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 τάπα.

«Λάθος, που δεν τρέχουμε περισσότερο!»

Του επισημάνθηκε ότι για μία ακόμη φορά ο Παναθηναϊκός “έβαλε δύσκολα” στην ομάδα του και του ζητήθηκε να εξηγήσει γιατί οι ερυθρόλευκοι δυσκολεύονται με μεγάλη... συνέπεια πλέον, να κάμψουν την αντίστασή των “πρασίνων”... «Ο τρόπος με τον οποίο παίζει άμυνα, μας εκνευρίζει και μας εμποδίζει να κάνουμε αυτό που ξέρουμε και μπορούμε, το τρέξιμο στον αιφνιδιασμό δηλαδή... Απόψε (προχθες), δύο φορές καταφέραμε να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο και τότε ήταν που κάναμε και τις δύο μεγάλες αντεπιθέσεις στο παιχνίδι. Πέρα από την επιλογή τους να εστιάσουν στο μαρκάρισμα στον Σπανούλη, με ψηλό και κοντό και πολλές φορές και με τρίτο παίκτη που έρχεται από την αδύναμη πλευρά, παίρνουν το ρίσκο να αφήσουν συγκεκριμένους παίκτες ελεύθερους να σουτάρουν! Συν τοις άλλοις, η αλήθεια είναι ότι σήμερα (προχθες) είχαμε και πολύ άγχος, γιατί θέλαμε να κερδίσουμε οπωσδήποτε τον μεγάλο μας αντίπαλο και να πάμε στα πλέϊ-οφ με μία νίκη για ψυχολογικούς λόγους! Αλλιώς δεν εξηγείται το ποσοστό που είχαμε στις βολές (7/19 ήτοι 36,8%).Ξαναλέω και πάλι, όμως, πρέπει να τρέξουμε περισσότερο γιατί αυτό είναι το παιχνίδι μας.», κατέληξε ο απόφοιτος του πανεπιστημίου Φόρνταμ, που πραγματοποιεί εντυπωσιακό ντεμπούτο στην Ευρωλίγκα (μ.ο. 10,2π., 5,1ρ. & 1,5κοψ. με 69% στα διπ.) και έχει γεμίσει για τα καλά τα μεγάλα παπούτσια του Κάϊλ Χάϊνς.

«Έπρεπε να βάλουμε τέλος στο σερί του Παναθηναϊκού!»

Μέχρι προχθες, δεν είχε αγωνιστεί ποτέ εναντίον του Παναθηναϊκού, που ήταν η ομάδα στην οποία μεσουράνησε ο πατέρας του Αργύρης. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις στα τρία τελευταία και κρίσιμα παιχνίδια του Top-16, όμως, αποτέλεσαν ενός είδους επιβράβευση για τον Ιωάννη Παπαπέτρου που ξεκίνησε βασικός και όσο έπαιξε (16’27”), είχε ουσιαστική συνεισφορά (5π., 4ρ., 2κλ.) στη νίκη της ομάδας του. «Ήταν ξεχωριστό συναίσθημα για μένα, να μπαίνω στο γήπεδο και να ξέρω ότι έχω τόσο κόσμο από πίσω μου! Προσπάθησα να είμαι όσο το δυνατόν περισσότερο συγκεντρωμένος στην επίθεση και να βγάλω ενέργεια στην άμυνα, αλλά οι εκδηλώσεις των φιλάθλων μου έδωσαν έξτρα ώθηση και με βοήθησαν πολύ να μπω γρήγορα στο κλίμα του αγώνα. Θέλαμε τη νίκη όχι τόσο επειδή παίζαμε ένα ντέρμπι “αιωνίων”, αλλά επειδή προερχόμαστε από τρεις συνεχόμενες ήττες από τον Παναθηναϊκό! Θέλαμε πολύ να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας γιατί πλέον έφτασε η μεγάλη ώρα που θα κριθούν οι δύο μεγαλύτεροι στόχοι της χρονιάς...», επεσήμανε ο 20χρονος διεθνής φόργουορντ που αν και “rookie” στην Ευρωλίγκα, δείχνει υπερβολικά ώριμος τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και έξω απ’ αυτό...

«Μόνο ο Βασίλης μπορούσε να το βάλει!»

«Πλέον ετοιμαζόμαστε για το ταξίδι στη Μόσχα - εκτός κι αν υπάρξει ανατροπή και παίξουμε με τη Ρεάλ - και το καλό είναι ότι σ‘ αυτά τα παιχνίδια, με την επιστροφή και του Γιώργου (Πρίντεζη) θα είμαστε πλήρεις! Η θέληση και η δίψα που είχαμε σήμερα (προχθες),πρέπει να μας ακολουθήσει και στη συνέχεια. Θα πάμε εκεί για να αντιμετωπίσουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, με στόχο να γυρίσουμε πίσω με τουλάχιστον μία νίκη. Νομίζω ότι ο τρόπος που κερδίσαμε το ντέρμπι αλλά και η κατάθεση - για πολλοστή φορά - των ηγετικών διαπιστευτηρίων του Βασίλη Σπανούλη, ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να περιμένουμε, πριν μπούμε στην μάχη των πλέϊ-οφ! Παρά την αμφισβήτηση την οποία έχει δεχθεί φέτος, επειδή στα προηγούμενα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό δεν είχε καλή απόδοση, για μία ακόμη φορά απέδειξε πόσο μεγάλος παίκτης είναι! Αυτά τα δύο σουτ που έβαλε, μόνο αυτός μπορούσε να τα πάρει και να τα βάλει και έχουν διπλή αξία, αν σκεφτεί κανείς ότι όλες οι αντίπαλες άμυνες, είναι μόνιμα προσαρμοσμένες πάνω του!», κατέληξε ο Ιωάννης Παπαπέτρου.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ