2014-04-14 14:41:05
Φωτογραφία για Στη Νέα Σμύρνη παρέχουν δωρεάν φάρμακα και υγεία στους ανασφάλιστους
Το ΙΑΤΡΕΙΟ-ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ λειτουργεί μα καθημερινή λειτουργία και με επάνδρωση από 20 ειδικότητες. http://polianapoda.wordpress.com/

Από τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου ξεκίνησε τη λειτουργία του το Ιατρείο και Φαρμακείο Ταξικής Αλληλεγγύης, το οποίο αποτελεί μία πρωτοβουλία της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης. Σκοπός του είναι η δωρεάν παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης και φαρμάκων, πρωτίστως σε άνεργους και ανασφάλιστους. Το Ιατρείο και Φαρμακείο στελεχώνεται από μαχόμενους γιατρούς, νοσηλευτές και φαρμακοποιούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εργατικής Λέσχης:

«Εκεί φτάσαμε: Nα διαλύει η τρόικα και η κυβέρνηση τα δημόσια νοσοκομεία, να υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα 3.5 εκατομμύρια αποκλεισμένοι από τα δημόσια νοσοκομεία, αναγκασμένοι να πληρώνουν εξ’ ολοκλήρου τα φάρμακά τους, χωρίς τη συμβολή ασφαλιστικού ταμείου. Συγχρόνως, να μειώνεται το προσδόκιμο όριο ζωής, να υπάρχει πληθώρα ανεμβολίαστων παιδιών, να αυξάνεται λόγω κρίσης η νοσηρότητα σε ένα σύνολο ασθενειών, όπως οι ψυχικές ασθένειες, ο καρκίνος, κ.α., να επανεμφανίζονται ασθένειες ξεχασμένες για χρόνια.


Φτάνει πια με το αίσχος! Εμείς, ανασφαλείς εργαζόμενοι και άνεργοι, δεν μπορούμε να βλέπουμε άλλο την καταστροφή της δημόσιας υγείας και περίθαλψης, την απαξίωση του υγειονομικοού δυναμικού, την αναξιοπρέπεια στην οποία καταδικάζουν τους ασθενείς.Προχωράμε στη δημιουργία Ιατρείου/Φαρμακείου για τους φτωχούς, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ένα οργανωμένο σύστημα υγείας δεν αντικαθίσταται από την αλληλέγγυα υγείας δεν αντικαθίσταται από την αλληλέγγυα προσφορά πρωτοβάθμιας υγείας η οποία έτσι κι αλλιώς έχει περιορισμένα όρια.

Με αυτή την έννοια, παλεύουμε μαζί με τους υγειονομικούς και το κίνημα αντίστασης για πλήρη, ποιοτική δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους όσοι ζουν σε αυτό τον τόπο.» Ωστόσο, δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε το κίνημα θα επιβάλλει δημόσια και δωρεάν υγεία για τον λαό ή μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και με αυτονόητα τα εργατικά δικαιώματα.

Από σήμερα κιόλας δείχνουμε με τους αγώνες και τις πράξεις μας τον δρόμο για μια κοινωνία ισότητας, αμοιβαιότητας και ελευθερίας. Ένας για όλους, όλοι για έναν, όλοι στη μάχη για την ανατροπή!»

Το Ιατρείο/Φαρμακείο Ταξικής Αλληλεγγύης δε δέχεται οικονομικές ενισχύσεις και χορηγίες από το κράτος, τον δήμο, το κεφάλαιο, τα Μ.Μ.Ε. Στηρίζεται στην υπευθυνότητα και ανιδιοτελή προσφορά των εργαζόμενων και άνεργων της πόλης μας, διευθύνεται από την ανοιχτή σε όλους και όλες συνέλευσή του.

Διεύθυνση: Ελ. Bενιζέλου 4Β (στάση τραμ Αιγαίου)

Τηλ. Επικοινωνίας: 6945163488, και 6945163697

Πρόγραμμα: ergatikilesxi.wordpress.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ