2014-04-14 20:45:42
Φωτογραφία για Ελεύθερη η Μααλούλα! Θρίαμβος ενός παλλαϊκού αγώνα – φάρος για την Ελλάδα. Πρώτες φωτό μετά την απελευθέρωση.
Ο ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΔΑΜΑΖΕΤΑΙ – ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗΤΩΝ ΣΥΡΙΑΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

η συριακή σημαία και πάλι στα συριακά μετέωρα

Πορφύρης Δ /Σταφυλά Π

O Συριακός στρατός ανακατέλαβε την ιστορική χριστιανική πόλη Μααλούλα στην περιοχή του όρους Qalamoun βόρεια της Δαμασκού ανακοίνωσε σήμερα Μ.Δευτέρα στο AFP πηγή ασφαλείας.”Ο στρατός ξαναπήρε την Maaloula και επανεγκατέστησε την ασφάλεια και τη σταθερότητα.Η τρομοκρατία εξαλείφθηκε στην περιοχή του Qalamoun“, διευκρίνησε η πηγή.Οι ισλαμιστές αντάρτες είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους την πολύπαθη πόλη τους 4 τελευταίους μήνες.

“Αυτή η επιχείρηση επέρχεται στο πλαίσιο της επανάκτησης της περιοχής του Qalamoun.Μεγάλος αριθμός τρομοκρατών σκοτώθηκαν ενώ άλλοι οι οποίοι διέφυγαν, θα καταδιωχθούν ” πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Η επανακατάληψη της Maaloula που βρίσκεται 55 km βόρεια της Δαμασκού στον οδικό άξονα που συνδέει την πρωτεύουσα με το Λίβανο “θα ενδυναμώσει τα σημεία ελέγχου στα σύνορα με τον Λίβανο”.


τα νέα γκράφιτι των χριστιανικών συμβόλων ως αποδεικτικά της επανάκτησης της πόλης

η 1η φωτο μετά την απελευθέρωση

Οι κυβερνητικές δυνάμεις επανέκτησαν το τελευταίο διάστημα πανηγυρικά και άλλες πόλεις κλειδιά όπως αυτές του Yabroud και της Rankous.(LaLibre.be.)Την είδηση επιβεβαιώνει και η λιβανέζικη TheDailyStar.Το θέαμα που αντίκρυσαν οι στρατιώτες που εισήλθαν θριαμβευτικά στην πόλη ήταν απογοητευτικό αναφορικά με τους τόπους λατρείας και τους αρχαιολογικούς θησαυρούς. Μοναστήρια ερειπωμένα από την λεηλασία και απογυμνωμένα από την πολιτιστική κληρονομιά από τη μαζική κλοπή εικόνων που σημειώθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα.(tayyar.org)

To κρατικό ειδησεογραφικό SANA αναφέρει ότι ο στρατός επαναφέρει την ασφάλεια στην περιοχή της Maaloula σύμφωνα με στρατιωτική πηγή.Η ίδια πηγή αναφέρει ότι η πόλη ήταν παγιδευμένη με εκρηκτικά και ναρκοθετημένη.Ειδικές μονάδες του στρατού με ναρκαλιευτές εξουδετέρωσαν σε εκτεταμένη επιχείρηση τις νάρκες και απενεργοποίησαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Διαδώστε το!
Πηγή  
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ