2014-04-15 13:48:04
Φωτογραφία για «Πάνω από 20.000 οι αντιμνημονιακές συγκεντρώσεις»
Σύμφωνα με έγγραφη απάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη σε ερώτηση που... κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης, Δημήτριος Τσουκαλάς και Νάσος Αθανασίου με θέμα «Ο ΤΕΤΡΑΕΤΗΣ ΧΗΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ», στο διάστημα από τον Μάιο του 2010, οπότε και ψηφίστηκε το πρώτο Μνημόνιο μέχρι σήμερα, έχουν γίνει σε όλη την Ελλάδα πάνω από 20.000 διαδηλώσεις, αποδεικνύοντας την συνεχή μαχητικότητα των ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων που πλήττονται από τις πολιτικές της τρόικας. Στην ίδια απάντηση ο υπουργός παραδέχεται ότι τα χημικά που εκτοξεύονται από τα Μ.Α.Τ. κατά των διαδηλωτών περιέχουν την δραστική-αλλά «ευεργετική» για την υγεία των διαδηλωτών-ουσία ορθοχλωροβενζαμαλονονιτρίλη (C5), ενώ αποφεύγει να απαντήσει στο ερώτημα των βουλευτών ως προς το ποια είναι η ακριβής ποσότητα των «ακίνδυνων» - κατά τα άλλα- χημικών ουσιών που αναλώθηκαν όλο αυτό το διάστημα!


Τα κρίσιμα σημεία της απάντησης του υπουργού έχουν ως εξής:

«…Ειδικότερα για τα μέσα ελέγχου πλήθους που χρησιμοποιεί η Ελληνική Αστυνομία σας γνωρίζουμε ότι αυτά παράγονται σε εργοστάσια των Η.Π.Α., του Ισραήλ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ελβετίας και της Γερμανίας, της Βραζιλίας, της Τσεχίας, κ.λ.π. και περιέχουν τη δραστική ουσία CS (ορθοχλωροβενζαμαλονονιτρίλη), στην ελάχιστη επιτρεπτή συγκέντρωση. Αυτά χρησιμοποιούνται μόνο σε ανοικτούς χώρους και όταν αυτό κρίνεται απολύτως απαραίτητο, προκειμένου να προστατευθεί η επιθετικά προσβαλλόμενη σωματική ακεραιότητα του αστυνομικού προσωπικού, καθώς και για την αποκατάσταση της τάξης, όταν αυτή διασαλεύεται με ευρείας κλίμακας επεισόδια..»

«…Σε ο, τι αφορά στα αιτούμενα στην ερώτηση στοιχεία, σύμφωνα με ενημέρωσή μας, από την 08-05-2010 έως και την 28-03-2014 πραγματοποιήθηκαν ανά την επικράτεια 20.210 συγκεντρώσεις –συναθροίσεις-κινητοποιήσεις, εκ των οποίων 6.266 έλαβαν χώρα στην Αττική. Περαιτέρω, επίσημα στοιχεία του αριθμού της χρήσης μέσων ελέγχου πλήθους ή του είδους αυτών δεν υφίστανται στην αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας (Διεύθυνση Τεχνικών), λόγω των ποικίλων κατά περίπτωση συνθηκών χρήσης τους κάθε φορά και ως εκ τούτου τα εξαγώγιμα στατιστικά συμπεράσματα δεν θα παρείχαν χρηστικά ή γενικότερα αξιοποιήσιμα αποτελέσματα» Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ