2014-04-16 10:55:18
Φωτογραφία για ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: ΜΕ 3% ΚΑΙ 5% ΠΑΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ
Στην εκτίμηση ότι το Ποτάμι θα λάβει στις ευρωεκλογές διψήφιο ποσοστό και θα αναδειχθεί τρίτο κόμμα προέβη ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ μίλησε και για τη θέση του συγγραφέα Νίκου Δήμου ότι το Άγιο Φως είναι ειδωλολατρικό σύμβολο. Μιλώντας στο Μega, ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε ότι σε περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο θα αποχωρήσει από τον πολιτικό στίβο. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «με 3% και 5% πας σπίτι σου».

«Αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε χρόνο να χτίσουμε κάποιες λύσεις για μετά από 10 χρόνια. Οι αλλαγές πρέπει να γίνουν τώρα δεν έχουμε χρόνο να περιμένουμε τη δεύτερη πολιτική παρουσία του Θεοδωράκη», εξήγησε. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ποταμιού, αν το κόμμα λάβει μικρό ποσοστό ψήφων στις ευρωεκλογές, «ο κόσμος θα πει "αυτό που κάνεις δεν έχει ενδιαφέρον"». 

«Την επόμενη μέρα θα αποσαφηνιστούν οι σύμμαχοί μας»

Αποσαφηνίζοντας προηγούμενη δήλωσή του ότι το Ποτάμι θα κυβερνήσει, ο κ
. Θεοδωράκης είπε: «Εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε δεκανίκι του παλιού κομματικού συστήματος, εμείς θέλουμε να κυβερνήσουμε». Αναφορικά με τις συνεργασίες στις οποίες θα μπορούσε να προβεί στο μέλλον, δήλωσε πως «αν ο κόσμος πει "μείνετε εδώ, είστε τρίτη δύναμη"» το Ποτάμι θα καλέσει όλα τα κόμματα για να συζητήσει την πρότασή του «και ανάλογα τη συμπεριφορά τους θα δούμε ποιους συμμάχους έχουμε την επόμενη ημέρα». «Ήρθε η ώρα να ωριμάσουμε. Το βασικό είναι ότι υπάρχουν 20 πραγματα που πρέπει να αλλάξουν στη χώρα. Ελάτε να συζητήσουμε και όταν τα λύσουμε αυτά, μαλώνουμε για το τι χρώμα πρέπει να είναι η ζαρντινιέρα στον δρόμο», πρόσθεσε. 

«Σπατάλη η ενοικίαση πολυκατοικιών για κομματικά γραφεία»

Ο κ. Θεοδωράκης τάχθηκε υπέρ της μείωσης της χρηματοδότησης των κομμάτων και επιτέθηκε σε όσους συνεχίζουν να ρωτούν «που βρίσκει τα χρήματα» το Ποτάμι. «Είναι εκνευριστικό να θέτουν τα ερωτήματα οι άνθρωποι που έχουν κατασπαταλήσει το χρήμα», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ τη δεκατία από 2000 έως 2010 πήραν 500 εκατ. ευρώ. Ο πρόεδρος του Ποταμιού καταδίκασε την τακτική ενοικίασης ολόκληρων πολυκατοικιών για κομματικά γραφεία, κάνοντας λόγο για σπατάλες και για το κόμμα του είπε: «Έχουμε ένα γραφείο σε όλη την Ελλάδα και θα το κρατήσουμε και όλα τα υπόλοιπα μέσω ίντερνετ». «Βλέπω γραφειάρες κομμάτων σε διάφορες πόλεις; Πώς; Γιατί το κάνετε;», διερωτήθηκε. 

«Δεν πάω για μητροπολίτης, πάω για πολιτικός»

Ο κ. Θεοδωράκης κλήθηκε να σχολιάσει και τη θέση του συγγραφέα Νίκου Δήμου, ο οποίος στηρίζει το Ποτάμι, ότι το Άγιο Φως είναι ειδωλολατρικό σύμβολο. «Δεν πάω για μητροπολίτης, πάω για πολιτικός», παρατήρησε. «Δεν θα πρέπει να καπηλευόμαστε τη θρησκευτική πίστη και τις γονυπετείες κάποιων πολιτικών δεν θα τις ακολουθήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο πρόεδρος του Ποταμιού είπε ότι ο συγγραφέας δεν είναι στέλεχος του κόμματος και πως με ευθύτητα και τόλμη είπε: «Έχω προσωπικές απόψεις και θα συνεχίσω να έχω».

Σε άρθρο του στο Protagon ο κ. Δήμου γράφει τα εξής: «Όσο πλησιάζει το Πάσχα και σκέπτομαι πως πάλι θα ξοδέψουμε χρήματα για να φέρουμε το (δήθεν) Άγιο Φως και να το υποδεχθούμε με τιμές αρχηγού κράτους, γίνομαι εμμανής αντικληρικός. Και υποθέτω πως το ίδιο θα γινόταν και ο Ιησούς, που από ότι ξέρουμε, δεν πίστευε σε ειδωλολατρικά σύμβολα – και μάλλον θα μοίραζε τα χρήματα στους φτωχούς».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ