2014-04-16 13:22:04
Φωτογραφία για Λειτουργίες - Χοροστασίες Μεγάλης Εβδομάδος του Μακαριωτάτου και των Επισκόπων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου (Απρίλιος 2014)
Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος το εσπέρας της Κυριακής, 13 Απριλίου 2014, κατά την ακολουθία του... Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου, στη Λευκωσία.

Τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη, το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον ίδιο Ιερό Ναό.

Τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ (Τρυπιώτη) στη Λευκωσία.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία των Παθών, θα χοροστατήσει στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου, στη Λευκωσία.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, κατά την ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, στη Λευκωσία.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία του Επιταφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας, στην Παλουριώτισσα.

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, στο Καϊμακλί.


Την Κυριακή του Πάσχα (μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου) θα τελέσει την ακολουθία της Αναστάσεως και στη συνέχεια τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου, στη Λευκωσία.

Στις 10.00 το πρωί της ιδίας ημέρας θα τελέσει τον Εσπερινό της Αγάπης, στη διάρκεια του οποίου θα αναγνωσθεί το Ευαγγέλιο σε διάφορες γλώσσες, στον ίδιο Ιερό Ναό.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ - ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΕΣ

ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΡΠΑΣΙΑΣ κ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, το εσπέρας της ερχόμενης Κυριακής, 13 Απριλίου 2014, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκωσία.

Τη Μεγάλη Δευτέρα το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Δασούπολη.

Τη Μεγάλη Τρίτη το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Αρσενίου του Ιδρύματος Αροδαφνούσα στη Λευκωσία.

Τη Μεγάλη Τετάρτη το εσπέρας θα τελέσει την ακολουθία του Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Αγλαντζιά.

Τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Παναγίας Μακεδονιτίσσης στη Μακεδονίτισσα.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία των Παθών, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στη Λακατάμεια.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, κατά την ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Λατσιά.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία του Επιταφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου του ομώνυμου Ιδρύματος στην Αγλαντζιά.

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου του ομώνυμου Ιδρύματος στην Αγλαντζιά. .

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ – ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΕΣ

ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ κ. ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ

ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος το εσπέρας της ερχόμενης Κυριακής, 13 Απριλίου 2014, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα στη Λευκωσία.

Τη Μεγάλη Δευτέρα το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στη Λεμεσό.

Τη Μεγάλη Τρίτη το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Αγίου Σπυρίδωνος στο συνοικισμό Στροβόλου 2.

Τη Μεγάλη Τετάρτη το εσπέρας θα τελέσει την ακολουθία του Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα στον Ύψωνα Λεμεσού.

Τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγήτριας Πέρα Ορεινής.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία των Παθών, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Καθολικής Λεμεσού.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, κατά την ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Ομολογητών στη Λευκωσία.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία του Επιταφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στη Μακεδονίτισσα.

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας στην Παλουριώτισσα.

Την Κυριακή του Πάσχα (μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου) θα τελέσει την Ακολουθία της Αναστάσεως και θα προστεί της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Ακρόπολη.

Το εσπέρας της ιδίας, θα τελέσει τον Εσπερινό της Αγάπης, στην Ιερά Μονή Αγίου Ηρακλειδίου στο Πολιτικό.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ – ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΕΣ

ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕΣΑΟΡΙΑΣ κ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος το εσπέρας της ερχόμενης Κυριακής, 13 Απριλίου 2014, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στη Μακεδονίτισσα.

Τη Μεγάλη Δευτέρα το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου στη Λευκωσία.

Τη Μεγάλη Τρίτη, το πρωΐ, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων, στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στην αυτοστέγαση Γερίου.

Το εσπέρας της ιδίας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκωσία.

Τη Μεγάλη Τετάρτη το εσπέρας θα τελέσει την ακολουθία του Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στη Μακεδονίτισσα.

Τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Έγκωμη.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία των Παθών, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Δασούπολη.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, κατά την ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου (Λυκαβηττού) στη Λευκωσία.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία του Επιταφίου, θα χοροστατήσει στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία.

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο.

Την Κυριακή του Πάσχα (μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου) θα συλλειτουργήσει με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ – ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΕΣ

ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΙΩΑΝΝΗ

ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ο Πανοσιολογιώτατος Ηγούμενος της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμανδρίτης Ιωάννης το εσπέρας της ερχόμενης Κυριακής, 13 Απριλίου 2014, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου (Μετόχιον Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα) στη Λευκωσία.

Τη Μεγάλη Δευτέρα, το εσπέρας, θα προστεί της ακολουθίας του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Νέο Κοιμητήριο Λευκωσίας.

Τη Μεγάλη Τρίτη, το εσπέρας, θα προστεί της ακολουθίας του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού στο συνοικισμό Άσπρες Στροβόλου.

Τη Μεγάλη Τετάρτη, το εσπέρας, θα προστεί της ακολουθίας του Νιπτήρος και θα τελέσει το Μυστήριον του Αγίου Ευχελαίου στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία.

Τη Μεγάλη Πέμπτη, το εσπέρας, θα προστεί της ακολουθίας των Παθών στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου (Μετόχιον Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα) στη Λευκωσία.

Την Τετάρτη της Διακαινησίμου, το πρωΐ, θα προστεί της επίσημης Δοξολογίας, επ’ ευκαιρία της εορτής του προστάτη του Στρατού Ξηράς, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου, στο Στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομμάτη» στο Σταυροβούνι.

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου 

churchofcyprus.org.cy
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ