2014-04-16 18:54:05
Φωτογραφία για ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές για τη συμπεριφορά των οπαδών του στο ματς με τον Παναθηναϊκό και ο... «πόλεμος» μεταξύ των ερυθρόλευκων και της ΚΟΕ μόλις άρχισε.

Οι ερυθρόλευκοι θα δώσουν τους δύο εντός έδρας τελικούς με τη Βουλιαγμένη χωρίς την παρουσία κόσμου στο «Παπαστράτειο», απαγορεύοντας παράλληλα την τηλεοπτική μετάδοση. Για πρωτόγονη απόφαση έκαναν λόγο οι πρωταθλητές Ελλάδας, παίρνοντας άμεση απάντηση από την Ομοσπονδία, που τόνισε ότι ο αθλητικός δικαστής είναι ανεξάρτητο όργανο.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, αναμένεται να καταθέσει έφεση, ελπίζοντας ότι θα μειωθεί η ποινή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΟΕ «Σε σχέση με την τιμωρία του Ολυμπιακού από τον Αθλητικό Δικαστή με δύο αγωνιστικές της έδρας του, της απαγόρευσης τηλεοπτικής μετάδοσης αγώνων του καθώς και της επακόλουθης ανακοίνωσης του Ολυμπιακού, η ΚΟΕ θέλει να ενημερώσει και τη φίλαθλη κοινή γνώμη και τον πληγέντα Ολυμπιακό με τα ακόλουθα:


1. Ο Αθλητικός Δικαστής ΔΕΝ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΕ, αποτελεί επιλογή του 3μελούς συμβουλίου διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθήνας με τη διαδικασία που προβλέπεται από το άρθρο 119 παρ.3 του ν.2725/1999.

Ως εκ τούτου, η επιλογή και ο διορισμός του αθλητικού δικαστή δεν αποτελεί ούτε αρμοδιότητα της ΚΟΕ, ούτε η ΚΟΕ συμμετέχει στο διορισμό του.

Συνεπώς, η κατ' επανάληψη επίκληση στην ανακοίνωση του ΟΣΦΠ περί Αθλητικού Δικαστή της ΚΟΕ δεν ανταποκρίνεται στην ουσιαστική πραγματικότητα , καθόσον δεν αποτελεί επιλογή της αλλά επιλογή άλλων, ξένων προς την ΚΟΕ οργάνων εκ του νόμου.

2. Η τιμωρία του ΟΣΠΦ όπως προκύπτει εξ όλων των στοιχείων, δεν προκύπτει ΟΥΤΕ από το Φύλλο Αγώνα, ΟΥΤΕ από σχετική έκθεση των διαιτητών του αγώνα ΟΥΤΕ από έκθεση του Αλυτάρχη ΟΥΤΕ από έκθεση του παρατηρητή του αγώνα. Η τιμωρία του ΟΣΠΦ ερείδεται αποκλειστικά και μόνο στην έκθεση του παρατηρητή της ΔΕΑΒ στο συγκεκριμένο αγώνα. Σημειωτέον τη ΔΕΑΒ δεν την διορίζει η ΚΟΕ, τη διορίζει κατ' άρθρο 41α παρ.2 ο αρμόδιος Υπουργός για θέματα Αθλητισμού. Τους παρατηρητές της ΔΕΑΒ στους εκάστοτε αγώνες τους ορίζει αποκλειστικά και μόνο η ΔΕΑΒ, χωρίς η ΚΟΕ να γνωρίζει ούτε να συμμετέχει στο διορισμό τους, η δε σχετική έκθεση του εκάστοτε παρατηρητή διαβιβάζεται ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ στον αθλητικό δικαστή και ούτε καν κοινοποιείται στην ΚΟΕ.

Μετά τα πιο πάνω, γίνεται αντιληπτό ότι ουδεμία συμμετοχή ή εμπλοκή της ΚΟΕ σε οποιαδήποτε απόφαση του Αθλητικού Δικαστή υπάρχει. Ο Αθλητικός Δικαστής είναι εκ του νόμου αυτόνομο όργανο του οποίου οι αποφάσεις προσβάλλονται ΜΟΝΟΝ ενώπιον του ΑΣΕΑΔ.

Φυσικά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ούτε η ΚΟΕ ούτε οποιαδήποτε άλλη αθλητική Ομοσπονδία έχει το δικαίωμα να κρίνει δικαστικές αποφάσεις, άσχετα αν διαφωνεί ή όχι.

Πέραν αυτών, με την πιο πάνω απόφαση του Αθλητικού Δικαστή τιμωρείται και η ίδια η ΚΟΕ διότι η κορύφωση του μεγαλύτερου πρωταθλήματος της Υδατοσφαίρισης θίγεται τόσο από τον τρόπο που θα διεξαχθεί όσο και με την έλλειψη τηλεοπτικής μετάδοσης που είναι στους βασικούς στόχους της ΚΟΕ για τη διάδοση και διαφήμιση του αθλήματός της.

Η ΚΟΕ “ας μη γίνει το σαμάρι που θέλουν κάποιοι να βαρέσουν, για να πονέσει ο γάιδαρος” όπως λέει η γνωστή λαϊκή παροιμία».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ