2014-04-17 09:49:47
Φωτογραφία για Ουκρανία: Ένταση στη Μαριούπολη - Νεκροί τρεις αυτονομιστές
Σύμφωνα με όσα έγραψε ο Αρσέν Αβάκοφ στη σελίδα του στο Facebook, οι αυτονομιστές επιτέθηκαν σε μία βάση του στρατού στη Μαριούπολη και οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι τρεις αυτονομιστές.

Φωτογραφία από αντικυβερνητική διαδήλωση στη Μαριούπολη

Τρεις φιλορώσοι αυτονομιστές έπεσαν νεκροί στη Μαριούπολη της Ανατολικής Ουκρανίας σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τις δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσε ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών.

Σύμφωνα με όσα έγραψε ο Αρσέν Αβάκοφ στη σελίδα του στο Facebook, οι αυτονομιστές επιτέθηκαν σε μία βάση του στρατού στη Μαριούπολη και οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι τρεις αυτονομιστές.

O κ. Αβάκοφ πρόσθεσε ότι τραυματίστηκαν 13 από τους αυτονομιστές και συνελήφθησαν 63. Δεν τραυματίστηκε κανείς από τους ουκρανούς στρατιώτες.

Εν τω μεταξύ, σήμερα πραγματοποιείται στη Γενεύη η τετραμερής συνάντηση αντιπροσωπειών των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Ε.Ε. και της Ουκρανίας με στόχο την αποκλιμάκωση της κρίσης.


Όπως έχει ανακοινωθεί από την Ε.Ε., στο τραπέζι θα καθίσουν ο Τζον Κέρι, ο Σεργκέι Λαβρόφ, η Κάθριν Αστον και ο Αντριι Ντεστσίτσια.

Την ίδια στιγμή, πάντως, οι ΗΠΑ και η Ρωσία εξακολουθούν να επιδίδονται σε αλληλοκατηγορίες.

Η Ρωσία μπορεί να υποστεί περαιτέρω κυρώσεις αν εντείνει την υποστήριξή της προς τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε χθες ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Αυτό που έχω πει επανειλημμένα είναι ότι κάθε φορά που η Ρωσία λαμβάνει τέτοιου είδους μέτρα που έχουν σχεδιαστεί για να αποσταθεροποιήσουν την Ουκρανία και συνεχίζει να παραβιάζει την κυριαρχία της χώρας θα υπάρξουν συνέπειες», είπε ο αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξή του στο CBS.

Την ίδια ώρα, η Μόσχα κλιμακώνει τη ρητορική της έναντι των ΗΠΑ, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον οτι εγκρίνει «τον πόλεμο που έχει κηρύξει το Κίεβο εναντίον του ίδιου του λαού».

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/256141/oukrania-edasi-sti-marioupoli-nekroi-treis-autonomistes/#ixzz2z7jAyRyv
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ