2014-04-17 17:49:53
Φωτογραφία για Το χρονικό μιας «επικής» μάχης: Κινηματογραφική σύγκρουση κροκόδειλων και ιπποπόταμων στις όχθες ποταμού [photos]
Συγκρούσεις σαν και αυτή που κατέγραψε ο φακός του διάσημου φωτογράφου Μαρκ Μολ συμβαίνουν ανά πολύ συχνά χρονικά διαστήματα στις περιοχές της Αφρικής που φιλοξενούν τα πιο... άγρια ζώα του πλανήτη. Ωστόσο, όταν πραγματοποιείται μια τόσο άγρια μάχη, συνήθως δεν υπάρχει χώρος για κάποιον άνθρωπο ώστε να την αποτυπώσει στο φακό. Για αυτό το λόγο, οι φωτογραφίες που τράβηξε, εντελώς τυχαία, ο Αμερικανός φωτογράφος προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση.

Περνώντας με ελικόπτερο πάνω από ένα ποταμό της Ζάμπια, ο Μαρκ Μολ παρατήρησε κάτι που αμέσως του τράβηξε τη προσοχή. Μια μεγάλη ομάδα ιπποπόταμων ετοιμαζόταν να συγκρουστεί με μια ακόμα μεγαλύτερη ομάδα κροκόδειλων. Η κινηματογραφική μάχη που ακολούθησε ήταν... δώρο θεού για τον διάσημο φωτογράφο, ο οποίος φυσικά εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και κατέγραψε κάθε στάδιο της.

Η ομάδα των ιπποπόταμων βάδιζε προς τις όχθες του ποταμού, όταν εντελώς ξαφνικά εμφανίστηκαν πάνω από εκατό κροκόδειλοι που επιτέθηκαν και σκότωσαν δύο ιπποπόταμους που προπορεύονταν της ομάδας. Η αντίδραση ήταν άμεση. Οι ιπποπόταμοι άρχισαν την επίθεση τους, όμως σύντομα κατάλαβαν πως δεν είχαν και πολλές ελπίδες.


Οι κροκόδειλοι είχαν πιάσει κάθε άκρη της όχθης, μην αφήνοντας περιθώριο κίνησης στους αντιπάλους τους. Αλλοι είχαν μαζευτεί γύρω από τους νεκρούς ιπποπόταμους και άλλοι στεκόντουσαν πιο μπροστά ώστε να τους προστατεύουν. Μετά από λίγη ώρα και κάποιες αποτυχημένες προσπάθειες εκδίκησης, βλέποντας πως τα δεδομένα δεν είναι υπέρ τους, οι ιπποπόταμοι εγκατέλειψαν άδοξα τη μάχη.

Ολη η σύγκρουση, από την αιφνιδιαστική επίθεση των κροκόδειλων μέχρι και τη φυγή των ιπποπόταμων, είναι τραβηγμένη από το φακό του Μαρκ Μολ. Ο Αμερικανός φωτογράφος μιλώντας για την μοναδική εμπειρία του τόνισε πως: «Ηταν μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Κατά τις πρωινές ώρες, βρισκόμουν πάνω στο ελικόπτερο και ξαφνικά παρατήρησα τη σύγκρουση που ήταν σε εξέλιξη. Στη περίοδο που διανύουμε συμβαίνουν συχνά τέτοιες συγκρούσεις, αλλά είμασταν πραγματικά τυχεροί που πετύχαμε μια από αυτές.»

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες που κατέγραψε ο φακός του Μαρκ Μολ:

Πηγή: iefimerida.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ