2014-04-17 21:28:05
Φωτογραφία για Μήνυση του υπουργείου Πολιτισμού στον Ηλία Ψινάκη!
Μήνυση κατά του Ηλία Ψινάκη, ο οποίος είναι υποψήφιος δήμαρχος Μαραθώνα, κατέθεσε η Β΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων επειδή φωτογραφήθηκε, για τις ανάγκες της προεκλογικής του εκστρατείας, στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού των Αιγυπτίων Θεών στη θέση «Μπρεξίζα» Νέας Μάκρης, χωρίς να έχει άδεια από το υπουργείο.

Ο Ηλίας Ψινάκης, σχολιάζοντας τη μήνυση, ανέφερε πως πέτυχε το στόχο του ο οποίος ήταν να γίνουν γνωστά το μνημείο και η εικόνα εγκατάλειψης που το περιβάλλει. Η Β΄ ΕΠΚΑ υποστηρίζει ότι η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο έγινε χωρίς την έγκριση της Εφορείας, κατά παράβαση της παρ. 1 του άρθρου 10 του Ν. 3028/2002 για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, και η φωτογράφηση έγινε χωρίς έγκριση και χωρίς τη νόμιμη καταβολή τελών υπέρ του ΤΑΠΑ.

Απάντηση μέσω της επίσημης σελίδας των «Πολιτών»

«Θα πάω σε όλους τους εγκαταλειμμένους αρχαιολογικούς χώρους και ας μου κάνουν όσες μηνύσεις θέλουν» απάντησε ο Ηλίας Ψινάκης στο υπουργείο Πολιτισμού, μέσα από την επίσημη σελίδα των «Πολιτών» στο Facebook, του συνδυασμού με τον οποίο κατεβαίνει ως υποψήφιος δήμαρχος.


«Φίλοι μου, υπάρχει μια μηνυτήρια αναφορά από την Αρχαιολογική υπηρεσία, η οποία προκύπτει από υπερβολική αντίδραση και είναι αβάσιμη και αδικαιολόγητη.  Ωστόσο με βοηθάει να πετύχω αυτό που ήθελα, να μάθει ο ελληνικός λαός την ύπαρξη ενός τόσο σημαντικού μνημείου, όπως ο αιγυπτιακός ναός στη Μπρεξίζα, 35 χιλ. από την πλατεία Συντάγματος.

Προσπαθούν να έρθουν τουρίστες από όλο τον κόσμο και βλέπουν κάγκελα και χόρτα. Θα πάω σε όλους τους εγκαταλελειμμένους αρχαιολογικούς χώρους και ας μου κάνουν όσες μηνύσεις θέλουν!  Όσο για τους υπευθύνους, αντί να σπαταλούν χρόνο σε κυνήγι μαγισσών, να κάτσουν να σκεφτούν και να μου προτείνουν τι πρέπει να γίνει, προκειμένου να αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση. Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση, με υγεία για όλους», αναφέρει στην απάντησή του ο Ηλίας Ψινάκης.
naftemporiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ