2014-04-18 02:07:05
Φωτογραφία για Πασχαλινά πακέτα σε 3.850 οικογένειες
Η μεγαλύτερη δράση υποστήριξης αδύνατων κοινωνικών ομάδων και μία από τις μεγαλύτερες στα χρονικά της κοινωνικής αλληλεγγύης στη χώρα μας ολοκληρώθηκε από τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, με τη διανομή πασχαλινών πακέτων με τρόφιμα σε 3.850 οικογένειες.

Η διανομή των αγαθών διήρκεσε επτά ημέρες, με απόλυτη διακριτικότητα και σεβασμό στην αξιοπρέπεια των πολιτών που υποστηρίζονται από τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του δήμου Αθηναίων.

Τα εορταστικά πακέτα, που περιείχαν κρέας, είδη προσωπικής υγιεινής, καθαριστικά, τρόφιμα, τσουρέκια, καθώς και τα απαραίτητα παραδοσιακά είδη για το Πασχαλινό τραπέζι, ήταν προσφορά της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Η Δύναμη της Προσφοράς», με τη στήριξη των εταιρειών SCA HYGIENE PRODUCTS, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε και ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ.

«Ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων στηρίζει 4.000 οικογένειες, περίπου 14.000 ανθρώπους σε όλη την πόλη» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι «η μεγάλη συμμετοχή ιδιωτών και φορέων αποτελεί τεράστιο δείγμα εμπιστοσύνης για τη δουλειά που γίνεται αλλά και μεγάλη ευθύνη για το μέλλον»


Ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι η επιτυχία της μεγάλης αυτής και εξαιρετικά σύνθετης δράσης, που έγινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, δεν είναι μόνο η μαζικότητά της αλλά κυρίως ότι διεξήχθη σε όρους απόλυτου σεβασμού στην αξιοπρέπεια των ανθρώπων που δοκιμάζονται από την κρίση». Περνάμε οριστικά από τη φιλανθρωπία στην οργανωμένη αλληλεγγύη, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Ηλικιωμένοι ή μητέρες που αδυνατούσαν να μεταβούν στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας, στο σταθμό Λαρίσης, εξυπηρετήθηκαν από φορτηγά του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων που παρέδωσαν τα προϊόντα στα σπίτια των δικαιούχων, με την αμέριστη συμπαράσταση και των ΕΛ.ΤΑ» δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ, κ. Νίκος Κόκκινος.

Η επικεφαλής του Κόμβου Αλληλοβοήθειας του δήμου Αθηναίων, κυρία Ελένη Κατσούλη, σημείωσε ότι «αν και επρόκειτο για τη μεγαλύτερη διανομή προϊόντων που έχει γίνει κατά τη σχεδόν διετή λειτουργία του Κόμβου, το εγχείρημα ήταν απολύτως επιτυχές, αφού οι πολίτες εξυπηρετήθηκαν χωρίς ουρές και καθυστερήσεις».

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Η Δύναμη Της Προσφοράς», σύμφωνα με την επικεφαλής της, κυρία Έμη Λιβανίου προχώρησε στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία «προκειμένου να βοηθηθούν οι συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη, ενώ στόχος της οργάνωσης είναι η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, χρημάτων και τροφίμων, μέσω εθελοντών, οργανισμών, ιδρυμάτων και εταιρειών που προσφέρουν κοινωφελές έργο, οι οποίοι προβάλλονται και στο αντίστοιχο ετήσιο λεύκωμα που εκδίδει η ίδια για τρίτη συνεχή χρονιά και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας».

Σε δηλώσεις της, η κυρία Αγγελική Μοτσάκου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας της Μαρινόπουλος Α.Ε., που από το 2007 συμμετέχει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Αθηναίων, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «η προσπάθειά μας αυτή, σε συνεργασία με τον δήμο, παραμένει διαρκής. Είναι αδιάκοπη. Δεν είναι μόνο θέμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Είναι και θέμα ανθρωπιάς».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ

Ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2012 και στεγάζεται στο κτίριο του Παλιού Φρουραρχείου, στην οδό Δομοκού 2 απέναντι από το Σταθμό Λαρίσης.

Είναι το σημείο συνάντησης δωρητών και αποδεκτών ειδών διατροφής αλλά και αντικειμένων που είναι χρήσιμα για την εύρυθμη λειτουργία ενός νοικοκυριού. Ενισχύει τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της πόλης πρωτίστως σε τρόφιμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ανάλογα με τις ποσότητες που δέχεται. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ