2014-04-18 19:46:07
Φωτογραφία για ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ : ΠΡΟΤΥΠΑ ΜΟΥ Ο ΙΜΠΡΑΪΜΟΒΙΤΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ!
Διαπρέπει με τα χρώματα της Χάνσα Ροστόκ αλλά ανήκει στον Ολυμπιακό. Ο Νίκος Ιωαννίδης μιλάει στο "gazzetta.gr" για τους φορ που θαυμάζει πιο πολύ, τα όνειρά του, τους ερυθρόλευκους και την Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά Σε 26 αγώνες αριθμεί 1.210 λεπτά συμμετοχής και 6 γκολ στην Γ' κατηγορία της Γερμανίας. Πήγε να... ψηθεί ποδοσφαιρικά στην Χάνσα Ρόστοκ και έδειξε πως έχει τις προοπτικές να κάνει καριέρα. Ο νεαρός φορ του Ολυμπιακού, Νίκος Ιωαννίδης, που πέρυσι πήγε εξαιρετικά στο Τσάμπιονς Λιγκ Νέων με τον Ολυμπιακό, συνεχίζει φέτος τις καλές του εμφανίσεις στην Γερμανία.

- Νίκο γιατί αποφάσισες να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου στην Γερμανία; Γιατί επέλεξες το συγκεκριμένο πρωτάθλημα;

Απλώς είχα πει πως από την στιγμή που δεν θα μπορούσα να πάω στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού ο πρώτος στόχος μου θα ήταν να βρεθώ σε ομάδα του εξωτερικού και ειδικά στην Γερμανία. Να δω πως είναι το πρωτάθλημα. Να πάρω εμπειρίες σε ένα πρωτάθλημα όπως είναι το γερμανικό. Ένα σκληρό πρωτάθλημα. Να βελτιωθώ και να γυρίσω πιο δυνατός την επόμενη χρονιά.


- Πως έχεις βρει τα πράγματα στην Γερμανία; Τι έχεις να καταθέσεις για τις εμπειρίες σου;

Πιστεύω για έναν 19χρονο η Γ' κατηγορία της Γερμανίας είναι μία πολύ καλή εμπειρία. Το πρωτάθλημα είναι πολύ σκληρό. Δεν είναι όπως μπορεί να ακούγεται. Εμένα με βοήθησε. Δόξα τον Θεό έχω παίξει όλα τα ματς, είτε ως βασικός είτε ως αλλαγή. Έχω δυναμώσει. Έχω δει τη νοοτροπία του γερμανικού ποδοσφαίρου. Πιστεύω πως είναι το πρωτάθλημα που μου ταιριάζει στο στιλ παιχνιδιού μου. Γενικότερα έχω εξελιχθεί σε όλα τα επίπεδα.

- Νιώθεις και είσαι έτοιμος να γυρίσεις στον Ολυμπιακό;

Είμαι έτοιμος να αρπάξω μία ευκαιρία. Σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός είναι δύσκολο να πάρεις την ευκαιρία, ακόμα και εάν την αξίζεις. Και αυτό επειδή υπάρχει ο πρωταθλητισμός, η ανάγκη για καλή πορεία στην Ευρώπη και η πληθώρα παικτών. Όσο και δύσκολο και εάν είναι βέβαια εγώ θα την κυνηγήσω την ευκαιρία μου.

- Ο Ολυμπιακός γενικότερα τσεκάρει όλους τους δανεικούς του. Εσύ έχεις επαφή με την ομάδα; Σε έχουν παρακολουθήσει;

Γενικότερα ξέρω πως ο Ολυμπιακός είναι δίπλα σε κάθε δανεικό. Είμαστε σε επαφή. Με έχουν παρακολουθήσει.

- Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος αυτήν την στιγμή;

Ο δικός μου στόχος είναι να συνεχίσω το ίδιο καλά στα παιχνίδια με την Χάνσα. Επίσης να μπορέσω να είμαι στην προετοιμασία του Ολυμπιακού και να κρατηθώ μετά στην πρώτη ομάδα.

- Με τον Μίτσελ είχατε κάποια συζήτηση; Έχετε μιλήσει καθόλου όλο αυτό το διάστημα;

Όχι δεν είχαμε επαφή. Από τον Ολυμπιακό όμως ασχολούνται μαζί μου.

- Πως είδες φέτος τον Ολυμπιακό;

Τον παρακολουθώ πολύ από την Γερμανία. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάει ακόμα καλύτερα στην Ευρώπη. Είδα όμως μία ομάδα πολύ δεμένη, που απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Και στο πρωτάθλημά μας πήγε πολύ καλά. Το θέμα είναι πως εκτός από τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο δεν υπάρχουν άλλες πολύ καλές ομάδες. Γενικά πάντως κάναμε πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη. Τον φετινό τίτλο τον κερδίσαμε πολύ νωρίς. Η σεζόν ήταν πολύ καλή. Η ομάδα κάθε χρόνο μπορεί να πηγαίνει όλο πιο ψηλά και όλο και καλύτερα και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

- Πόσο σημαντικό είναι που ο Ολυμπιακός επενδύει σε νεαρά παιδιά και τα βάζει να παίζουν όπως ο Βέργος;

Για έναν πιτσιρικά και γενικά για όλους τους πιτσιρικάδες το να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους σε ομάδες τόσο υψηλού επιπέδου είναι ό,τι καλύτερο. Μαθαίνουν τη νοοτροπία των μεγάλων παικτών και μετέχουν σε προπονήσεις υψηλού επιπέδου. Είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπεις παίκτες όπως ο Βέργος όπως και άλλα παιδιά από την Κ-20 να παίρνουν ευκαιρίες σε έναν σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός.

- Πως κρίνεις το έργο Μίτσελ φέτος;

Η δουλειά του Μίτσελ φαίνεται στο γήπεδο. Έχει βελτιώσει την ομάδα. Δίνει ευκαιρίες στους μικρούς και του αρέσει να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Είναι πολύ θετικό που στο Τσάμπιονς Λιγκ έβαλε νεαρούς παίκτες, όπως ο Βέργος.

- Μπορείς να βρεις διαφορές και ομοιότητες ελληνικού και γερμανικού ποδοσφαίρου;

Κοιτάξτε εγώ βρίσκομαι στην Γ' Γερμανίας. Δεν είναι τα ίδια τα πράγματα με την Μπουντεσλίγκα που είναι σε τελείως άλλο επίπεδο. Η αντιμετώπιση όμως που υπάρχει πολύ καλή. Δουλέψαμε πολύ καλά με την ομάδα. Το επίπεδο είναι πολύ καλό. Το γήπεδο γεμίζει την ώρα που στην Σούπερ Λίγκα βλέπουμε άδεια γήπεδα και οι οπαδοί είναι πολύ καλοί και ένθερμοι. Νομίζω όμως πως επειδή έχω δουλέψει στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού το επίπεδο σίγουρα δεν συγκρίνεται. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ ψηλά συγκριτικά με αυτό που βιώνω εγώ εδώ. Το γερμανικό ποδόσφαιρο όμως εμένα μου ταιριάζει.

- Ποιο είναι το πιο μεγάλο σου όνειρο;

Το όνειρό μου να παίξω ποδόσφαιρο στον Ολυμπιακό είτε σε κάποια άλλη μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα.

- Ως Νίκος ποιοί παίκτες σου αρέσουν από τον Ολυμπιακό;

Εμένα τον καιρό που ήμουν στον Ολυμπιακό ο άνθρωπος που έβλεπα και έλεγα πως πρέπει να βρω τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού είναι ο Μήτρογλου. Είναι φυσικό. Παίζουμε στην ίδια θέση. Αυτόν έβλεπα και σε αυτόν ήθελα να μοιάσω. Πρέπει να κερδίζεις πράγματα από τέτοιους παίκτες. Πρέπει να μαθαίνεις. Μετά είναι ο Τσόρι Ντομίνγκες. Και παικτικά και γενικά.

- Το πιο μεγάλο σου πρότυπο για την θέση του φορ ποιο είναι;

Ο Ιμπραϊμοβιτς. Είναι σέντερ φορ, οπότε παίζουμε την ίδια θέση. Σκοράρει με όποιον τρόπο θέλει και μπορεί. Είναι το μεγάλο πρότυπό μου και ο απόλυτος και ο ιδανικός σέντερ φορ. Με όλη την έννοια της λέξεως.

- Θα ήθελα και ένα σχόλιό σου για την Εθνική ομάδα που θα βρεθεί στο Μουντιάλ.

Το Μουντιάλ είναι μία ευκαιρία να δείξουμε το τι μπορούμε να κάνουμε. Δεν υπάρχει εύκολος και δύσκολος όμιλος στο Μουντιάλ. Όλοι να δουλέψουν για τον ίδιο σκοπό. Πιστεύω πως θα πάμε καλά. Η ομάδα είναι καλά. Είναι δουλεμένη. Είναι δεμένη. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία.

- Θα ήθελες μία μέρα να διαβείς την... πόρτα της Εθνικής ανδρών;

Ακόμα είναι νωρίς. Δεν είμαι έτοιμος για την Εθνική. Σκαλί σκαλί θα ανεβούμε όλα τα επίπεδα. Σιγά σιγά θα γίνουν όλα.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ