2014-04-19 16:06:31
Φωτογραφία για Ηλεία: Οικονομικό το φετινό πασχαλινό τραπέζι
Πιο οικονομικό αναμένεται να είναι φέτος το Πασχαλινό τραπέζι αφού οι τιμές, τόσο των αμνοεριφίων όσο και των άλλων ειδών διατροφής που θα το πλαισιώνουν, είτε έχουν μειωθεί είτε παραμένουν σταθερά στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

Πάντως, η κίνηση στην τοπική αγορά μέχρι στιγμής είναι ικανοποιητική, ενώ εκφράζεται η αισιοδοξία ότι οι Ηλείοι και φέτος, τηρώντας την παράδοση, θα φροντίσουν να στρώσουν πλούσιο Πασχαλινό τραπέζι για τους ίδιους και τους συγγενείς τους.

Η κίνηση στην αγορά και δη στα κρεοπωλεία, έχει ξεκινήσει από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας και από τη Μ. Τετάρτη αρχίζει να αυξάνεται το ενδιαφέρον για τον εφοδιασμό των απαραίτητων για το Πασχαλινό τραπέζι, ενώ παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση – όπως άλλωστε είναι φυσικό και συμβαίνει κάθε χρόνο, σήμερα Μεγάλο Σάββατο.

Αν και οι εποχές εξακολουθούν να είναι δύσκολες οικονομικά για τους περισσότερους, ωστόσο οι επαγγελματίες βλέπουν με αισιοδοξία αυτή τη Λαμπρή
. Η εξήγηση τους είναι πως, ο κόσμος θα επιλέξει να κάνει περικοπές ίσως σε άλλα είδη – κυρίως ένδυσης, υπόδησης και δώρα – ώστε να μπορέσει να πάρει το κάτι παραπάνω για το Πασχαλινό τραπέζι. Να ψήσει τον παραδοσιακό οβελία και να ετοιμάσει ένα «πλούσιο» τραπέζι για να περάσει καλά με συγγενείς και φίλους και να ευχαριστήσει τους επισκέπτες του.

Φυσικά, σ’ αυτή την κατεύθυνση βοηθούν σημαντικά και οι ίδιοι οι επαγγελματίες αφού κρατούν σταθερά χαμηλές τις τιμές τα τελευταία χρόνια, χωρίς όμως να κάνουν «εκπτώσεις» στην ποιότητα των προϊόντων τους, σεβόμενοι τους καταναλωτές και πελάτες τους.

Το σημαντικό πάντως είναι πως, παρά τις δυσκολίες οι επαγγελματίες, αισιοδοξούν για το καλύτερο και αυτό είναι σίγουρα ένα πολύ σημαντικό στοιχείο.

Νάνσυ Σπυροπούλου-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ