2014-04-19 21:21:05
Φωτογραφία για Αθάνατοι οι τιμημένοι νεκροί της Κρυοπηγής! Δείτε φωτογραφίες και βίντεο
Τελέστηκε, μέσα σε ατμόσφαιρα βαθιάς συγκίνησης τη Μεγάλη Παρασκευή στην Κρυοπηγή, το μνημόσυνο των 23 εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς στην Αγία Τριάδα Αγρινίου, στις 14 Απριλίου του 1944. Η φράση «αθάνατοι», που ακούστηκε για ακόμη μια φορά στα τιμημένα χώματα της Κρυοπηγής, είναι οδηγός για όλους μας. Ώστε να μη λησμονήσουμε και να βαδίσουμε σε νέα... χνάρια αγώνων, τιμώντας το αίμα που χύθηκε για να ζούμε και να εκφραζόμαστε ελεύθεροι, ζητώντας μια δικαιότερη κοινωνία για τους πολλούς.

Και τα δάκρυα των ηλικιωμένων, δείχνουν πως ορισμένα πράγματα δεν ξεχνιούνται...

Οι Κρυοπηγήτες από όλες τις γωνιές της Ελλάδος και του εξωτερικού, τίμησαν τους νεκρούς τους με σεβασμό, διατηρώντας την ιστορική μνήμη, ενώ το «παρών» έδωσαν πλήθος πολιτικών εκπροσώπων, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και υποψηφίων, καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, των σωμάτων ασφαλείας και των στρατιωτικών αρχών του τόπου.

Στην Κρυοπηγή εκπροσωπήθηκε και ο Δήμος Αγρινίου.

Η λιτή και σεμνή εκδήλωση άρχισε με επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε το προσκλητήριο νεκρών, η καθιερωμένη ομιλία (ομιλήτρια ήταν η Γεωργία Μπαρτζώκα) και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των εκτελεσθέντων στην κεντρική πλατεία του χωριού. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση του ύμνου της θυσίας, ενώ οι παριστάμενοι τραγούδησαν και τον εθνικό ύμνο.
atpreveza.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ