2014-04-20 10:12:07
Φωτογραφία για 100.000 ρουκέτες έκαναν τη νύχτα μέρα στη Χίο [video]
Οργανωμένος τόσο για τις ανάγκες των θεατών όσο και για την ασφάλεια των συνεργείων των δύο ενοριών ήταν ο φετινός ρουκετοπόλεμος Σε όλη τη διάρκεια του εθίμου που διήρκησε από τις 19:30 το απόγευμα του Μ. Σαββάτου μέχρι και λίγο μετά την Ανάσταση 100.000 ρουκέτες από τις ενορίες του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερυθιανής έκαναν τη νύχτα μέρα, κατατάσσοντας τον Ρουκετοπόλεμο στο κορυφαίο έθιμο του Πάσχα στην ελληνική επικράτεια.

Συνεργεία από όλον τον κόσμο και φέτος μετέφεραν μοναδικές εικόνες από το Χιώτικο έθιμο ενώ χιλιάδες θεατές κατέκλεισαν την ευρύτερη περιοχή του Βροντάδου προκειμένου να αποθανατίσουν μοναδικές στιγμές.

Κύριο χαρακτηριστικό ήταν η αυξημένη προσέλευση των Τούρκων επισκεπτών που ξεπέρασαν τις 1300 αφίξεις από τη Μ. Παρασκευή μέχρι και το απόγευμα του Μ. Σαββάτου.

Σε ότι αφορά στα μέτρα ασφαλείας θεωρείται κρίσιμος ο επανασχεδιασμός καθώς για πρώτη χρονιά οι ρουκέτες έπληξαν οικίες που μέχρι πρότινος δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα.


Η συνεργασία εθελοντών και Τροχαίας απέτρεψε την εικόνα της κυκλοφοριακής συμφόρησης που παρατηρούνταν τις προηγούμενες χρονιές στους εσωτερικούς δρόμους του Βροντάδου.

Πάντως τα δύο συνεργεία δεν φαίνεται ότι επηρεάστηκαν από τα ατυχή συμβάντα των προηγούμενων ημερών σημειώνοντας ότι ο αριθμός των ρουκετών μπορεί να μειωθεί και άλλο.

«Πάσχα χωρίς Ρουκετοπόλεμο δεν γίνεται. Αυτό ας το καταλάβουν όσοι προσβλέπουν στην κατάργηση του εθίμου. Να μειώσουμε τις ρουκέτες γίνεται, να τις καταργήσουμε όμως όχι», είπαν οι ίδιοι ευχόμενοι καλό Πάσχα σε όλη την Ελλάδα.
politischios.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ