2014-04-20 14:59:05
Φωτογραφία για Αυστραλία: Ρεκόρ προσέλευσης πιστών το βράδυ της Ανάστασης στις δεκάδες των ελληνορθόδοξων ναών
Των Ελλήνων οι κοινότητες φτιάχνουν άλλους γαλαξίες… Ρεκόρ προσέλευσης πιστών παρατηρήθηκε το βράδυ της Ανάστασης στις δεκάδες των ελληνορθόδοξων ναών της Αυστραλίας, με επίκεντρο τη Μελβούρνη, που είναι και η πρωτεύουσα του απόδημου Ελληνισμού.

Με ευλάβεια και κατάνυξη, οι ομογενείς έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου στις αυστραλιανές μεγαλουπόλεις αλλά και σε κάθε γωνιά της ηπείρου όπου υπάρχουν ελληνορθόδοξοι ναοί.

Λαοθάλασσες πιστών πλημμύρισαν τους χώρους και τους δρόμους έξω από τους ναούς, προκαλώντας το ενδιαφέρον των άλλων αλλοεθνών συμπολιτών τους καθώς μετέφεραν το άγιο φως στα σπίτια τους.

Στη μαζική προσέλευση των πιστών φαίνεται πως συνέβαλε και το γεγονός πως φέτος ο εορτασμός του Πάσχα των Ορθοδόξων συνέπεσε με το Πάσχα των Καθολικών αλλά και με τις σχολικές διακοπές.

Και την Κυριακή του Πάσχα, ως είθισται, οι «ελληνοκρατούμενες» γειτονιές της Μελβούρνης, του Σίδνεϊ, της Αδελαΐδας αλλά και των άλλων πόλεων «πλημμύρισαν» από ελληνικές μυρωδιές, ήχους και χρώματα.

Σε όλα τα σπίτια στήθηκε ένα μεγάλο πασχαλινό τραπέζι, κυρίως με οβελία, που ακολούθησε παραδοσιακό ελληνικό γλέντι.
 defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ανάσταση στην Κω! [video]
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ανάσταση στην Κω! [video]
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ