2014-04-22 17:21:10
Φωτογραφία για Βουλγαρία: Πτωτική τάση των εξαγωγών
Πτώση σημείωσαν οι εξαγωγές της Βουλγαρίας προς ευρωπαϊκές και τρίτες χώρες, τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση (bTV) και αναμετέδωσαν διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Σύμφωνα δε, με τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής (NSI), η αξία των εισαγωγών για τους πρώτους μήνες του 2014, υπερβαίνει κατά 800 εκατ. λέβα αυτή των βουλγαρικών εξαγωγών. Οι εξαγωγές προς τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημείωσαν μείωση 3%, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του προηγούμενου έτους. Αντίστοιχα, οι εξαγωγές προς τρίτες χώρες σημειώνουν πτώση 15% τους πρώτους μήνες του 2014, έναντι του πρώτου τριμήνου του 2013.

«Η Βουλγαρία εισήγαγε για πολλά χρόνια περισσότερα αγαθά σε σχέση με αυτά που εξήγαγε, όμως αυτή η τάση γίνεται περισσότερο ανησυχητική» επισημαίνεται -μεταξύ άλλων- σε δημοσιεύματα.

«Πρακτικά, η Βουλγαρία ολοκλήρωσε τον κύκλο των εμπορικών της σχέσεων με ορισμένες χώρες. Η πτώση στις εξαγωγές οφείλεται στην ουκρανική κρίση» υπογραμμίζουν τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, συμπληρώνοντας πως «οι ετήσιες εξαγωγές σ' αυτή τη χώρα (την Ουκρανία) διαμορφώνονται περίπου (η αξία τους) σε 800 εκατ. λέβα, ενώ τώρα έχουν μειωθεί περίπου στο μισό».

Αντίθετα, οι εισαγωγές από χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τους πρώτους μήνες του 2014 σημείωσαν αύξηση 12% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2013 και η αξία τους διαμορφώθηκε στο ποσό των 2,3 δισ. λέβα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ