2014-04-23 07:59:04
Φωτογραφία για Κατά των προεδρικών εκλογών στη Συρία ο Αραβικός Σύνδεσμος
Η διεξαγωγή εκλογών στη Συρία την ώρα που συνεχίζει να μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος μπορεί μόνο να εμποδίσει τις διεθνείς προσπάθειες διευθέτησης της σύρραξης δήλωσε ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου.

Η κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ ανακοίνωσε χθες ότι οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 3 Ιουνίου. Η επανεκλογή του σε αυτές θεωρείται βέβαιη.

«Το βήμα αυτό θα ακύρωνε τις επιθυμητές προσπάθειες για τη διενέργεια ώριμων διαπραγματεύσεων για μια πολιτική λύση στη συριακή κρίση» ανέφερε ο Νάμπιλ ελ Αράμπι, ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου που εδρεύει στο Κάιρο, σε ανακοίνωσή του.

Οι χώρες της Δύσης και αραβικά κράτη του Κόλπου, που υποστηρίζουν τους αντάρτες που πολεμούν για την ανατροπή του Άσαντ, επέκριναν την απόφαση διεξαγωγής εκλογών, χαρακτηρίζοντάς τις μια «παρωδία δημοκρατίας» που θα καταστρέψει τις προσπάθειες διαπραγμάτευσης μιας ειρηνικής διευθέτησης.

«Πρακτικά, μια δίκαιη, δημοκρατική και αξιόπιστη εκλογική αναμέτρηση δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί μεσούσης της ανθρωπιστικής τραγωδίας που βιώνουν τα παιδιά του συριακού λαού… και ενώ υπάρχουν 6 εκατομμύρια και πλέον άστεγοι Σύροι» υπογράμμισε ο Σύνδεσμος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ