2014-04-24 00:50:06
Φωτογραφία για Γιατί μας στενοχωρούν οι όμορφοι φίλοι μας στο Facebook...
Είναι δυνατόν οι όμορφοι και εντυπωσιακοί φίλοι μας στο Facebook να μας χαλάνε τη διάθεση και να μας στενοχωρούν;

Την απάντηση δίνει μία νέα μελέτη που διενεργήθηκε από ερευνητές των Πανεπιστημίων του Strathclyde στο Ηνωμένο Βασίλειο, του Οχάιο και της Αϊόβα.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα, λοιπόν, τα social media μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες για τις νέες γυναίκες.

Συγκεκριμένα, οι φωτογραφίες των κοριτσιών στο Facebook με μπικίνι ή κοριτσιών που δίνουν φιλιά σουφρώνοντας τα χείλη τους, μπορεί να κάνουν μια νεαρή γυναίκα να αισθανθεί χειρότερα για το σώμα και την εμφάνισή της, καθώς συγκρίνει τον εαυτό της με τις αντίστοιχες selfie φωτογραφίες που βλέπει και νοιώθει μειονεκτικά.

«Η σημασία που δίνεται στις φυσικές ιδιότητες μπορεί να είναι ακόμα πιο επικίνδυνη σε ό,τι έχει να κάνει με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συγκριτικά με τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, επειδή στα social media συμμετέχουν οι άνθρωποι που γνωρίζουμε», αναφέρουν οι συντάκτες της μελέτης.


Τι είναι, όμως, αυτό στα social media που προκαλεί προβλήματα στην εικόνα του σώματος, σε αντίθεση με τα περιοδικά μόδας;

Αν και συχνά οι χρήστες πιστεύουν ότι αυτό που εμφανίζεται στο Facebook είναι πιο «αληθινό» από αυτό που παρουσιάζεται στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, δεν ισχύει στην

πραγματικότητα. Και αυτό γιατί η πλειοψηφία των φωτογραφιών στα κοινωνικά δίκτυα έχουν υποστεί επεξεργασία στο photoshop.

Την ίδια ώρα, τα κορίτσια, αλλά και τα αγόρια σκέφτονται πως οι διάσημοι και τα μοντέλα είναι μοναδικά και ως εκ τούτου δύσκολο να τα «φτάσει» κάποιος, ενώ η ελκυστικότητα των συνομηλίκων φίλων τους είναι πιο… εφικτή.

Έτσι, σύμφωνα με τους ερευνητές, όταν δεν μπορούν να τη φτάσουν, απογοητεύονται, κάνοντας ακόμη περισσότερες αρνητικές σκέψεις για την εμφάνισή τους.
Πηγή
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ