2014-04-24 17:00:13
Φωτογραφία για Ένας… τελικός και ένας «εμφύλιος» για την ημιτελική φάση του Europa League
Μπορεί να μην έχει την λάμψη του Champions League, αλλά το φετινό Europa League έχει τη δική του χάρη.

 

 Οι τέσσερις ομάδες που έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά φιλοδοξούν να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής και να διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο στον τελικό που θα διεξαχθεί στο Τορίνο στις 14 Μαΐου.

Το ένα από τα δύο ζευγάρια, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και πρόωρος τελικός, αφού Μπενφίκα και Γιουβέντους είναι τα φαβορί για την κούπα. Μπορεί να «υποβιβάστηκαν» από το Champions League, αλλά έχουν δείξει μέχρι τώρα ότι είναι ένα σκαλί πάνω από τις υπόλοιπες στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ξεπέρασαν χωρίς δυσκολία τα εμπόδια των Αλκμάαρ και Λιόν αντίστοιχα, ενώ είναι άξιο αναφοράς ότι στα έξι παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι τώρα, μετρούν και οι δύο από πέντε νίκες και μια ισοπαλία.

Αγωνιστικά, τα προβλήματα (όχι πολλά βέβαια), δεν λείπουν από τους δύο «μονομάχους». Οι «αετοί» της Λισσαβόνας δεν υπολογίζουν στους τραυματίες Σίλβιο και Σάλβιο, ενώ αμφίβολος είναι και ο Φέισα. Από πλευράς «μπιανκονέρι», μοναδικός απών είναι ο τραυματίας Πέπε. Σε ό,τι αφορά την παράδοση, οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί δύο φορές στο παρελθόν (μια στο κύπελλο πρωταθλητριών και μια στο κύπελλο UEFA) και πανηγύρισαν από μια πρόκριση.


Διαιτητής της αναμέτρησης στο «Ντα Λουζ» θα είναι ο Τούρκος Κουνέιτ Τσακίρ.

Το δεύτερο ζευγάρι είναι ο «εμφύλιος» Σεβίλλη-Βαλένθια, κάτι που σημαίνει ότι σίγουρα θα υπάρχει ισπανική ομάδα στον τελικό. Η ομάδα της Ανδαλουσίας άφησε εκτός συνέχειας την Πόρτο, ενώ οι «νυχτερίδες» απέκλεισαν με σούπερ ανατροπή τη Βασιλεία, κάνοντας ένα πολύ μεγάλο δώρο στην Ελλάδα, που κρατάει την προνομιούχο 12η θέση στην κατάταξη της UEFA.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες κοντράρονται σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Στα δύο φετινά τους παιχνίδια για το πρωτάθλημα, η Βαλένθια μέτρησε μια εντός έδρας νίκη με 3-1 και μια ισοπαλία 0-0 στην έδρα της Σεβίλλης. Αγωνιστικά, υπάρχουν αρκετά προβλήματα, που προκαλούν «πονοκεφάλους» στους δύο προπονητές. Η Σεβίλλη θα παραταχθεί χωρίς τον τιμωρημένο Κόκε, τους τραυματίες Κριστοφόρο και Τσερνίσεφ, ενώ αμφίβολος είναι ο Μορένο. Εκτός πλάνων για τη Βαλένθια είναι οι τραυματίες Άλβες, Ρουίς, Κόστα και Σεντέρος.

Διαιτητής του αγώνα στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» θα είναι ο Σλοβένος Νταμίρ Σκόμινα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα των ημιτελικών

Πέμπτη 24/04 (22:05)

Μπενφίκα-Γιουβέντους

Σεβίλλη-Βαλένθια

Πέμπτη 01/05(22:05)

Γιουβέντους-Μπενφίκα

Βαλένθια-Σεβίλλη

Πηγή: sport-fm.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ