2014-04-24 19:30:14
Φωτογραφία για Κύπελλο: 4.000 αστυνομικοί θα περιφρουρήσουν τον τελικό ΠΑΟ-ΠΑΟΚ
Επιστρατεύονται ακόμα και πυροσβέστες και πληρώματα του ΕΚΑΒ - Ελικόπτερα και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά πάνω και έξω από το γήπεδο - Απαγόρευση συγκεντρώσεων το Σάββατο - Όλο το επιχειρησιακό πλάνο της αστυνομίας

Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα, ακόμη και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά θα λάβουν μέρος στα δρακόντεια μέτρα που έχουν σχεδιαστεί από την Αστυνομία για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, που θα γίνει το Σάββατο, 26 του μηνός και ώρα 20:00 στο ΟΑΚΑ.

Στις συσκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο μέγαρο της Κατεχάκη, έχουν οριστεί οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές που θα στηριχθεί το σχέδιο δράσης της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το διήμερο 25-26 Απριλίου θα βρίσκονται σε επιφυλακή περίπου 4.000 αστυνομικοί, πυροσβέστες, ακόμη και πληρώματα του ΕΚΑΒ.

«Δεν θα υπάρχουν μόνο άνδρες των ΜΑΤ από την Αθήνα και τις γύρω περιοχές, αλλά θα χρησιμοποιηθούν και αστυνομικοί της Ασφάλειας, των τοπικών αστυνομικών τμημάτων, ακόμη και της Τροχαίας. Είναι σαν να υπάρχουν δύο πορείες για το Πολυτεχνείο, που κάποια στιγμή συναντιούνται σε ένα κλειστό χώρο. Τόσο δύσκολο είναι το έργο για εμάς» εξηγεί στέλεχος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.


Και συμπληρώνει: «Με δεδομένο ότι η μία ομάδα είναι από την Αθήνα και η άλλη από τη Θεσσαλονίκη, αντιλαμβάνεστε ότι τα μέτρα δεν θα είναι τα ίδια σε κάθε περίπτωση. Το μόνο σίγουρο είναι πως, όποιοι και να είναι, δεν θέλουμε, αλλά και δεν πρέπει να συναντηθούν ποτέ μεταξύ τους. Έτσι, στην προσπάθεια να μην ανοίξει ρουθούνι, οι οπαδοί της μίας ομάδας θα χρησιμοποιήσουν το τρένο για τη μετάβαση τους στο ΟΑΚΑ, ενώ της άλλης τα λεωφορεία από τη λεωφόρο Κηφισίας».

Συγκεκριμένα, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού θα εισέλθουν μόνο από την πλευρά του σταθμού «Ειρήνη», ενώ οι οπαδοί του ΠΑΟΚ από τη λεωφόρο Σπύρου Λούη, έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν συναντήσεις οπαδών των δύο ομάδων και, κατ' επέκταση, να μην γίνουν επεισόδια.

Παράλληλα, στο γήπεδο θα υπάρχουν τρεις ζώνες ελέγχου, για να μην περάσουν αντικείμενα, καθώς και φίλαθλοι χωρίς εισιτήρια.

Σημαντικό ρόλο στην εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας θα παίξουν τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ, που θα περιπολούν από αέρος, θα συντονίζουν τις επίγειες δυνάμεις και θα καταγράφουν ύποπτες κινήσεις.

Βέβαια, τα ηλεκτρονικά μάτια των καμερών που υπάρχουν για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας είναι βέβαιο ότι θα ζουμάρουν πάνω στους οπαδούς, ενώ σε... επαγρύπνηση θα βρίσκεται και το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Οι δύο κάμερες που βρίσκονται σε κάθε μία από τις 35 θύρες του γηπέδου θα λειτουργήσουν κανονικά, ενώ ανάμεσα στους φιλάθλους θα βρίσκονται και αστυνομικοί με πολιτικά και σύστημα ενδοσυνεννόησης, προκειμένου να υπάρχει άμεση εικόνα.

Απαγόρευση συγκεντρώσεων

Στο πλαίσιο των μέτρων, απαγορεύονται όλες οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, από το πρωί του Σαββάτου, ενώ οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων θα οδηγούνται συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων στο ΟΑΚΑ.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκε ότι, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπονται «για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής, κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα του Σαββάτου 26 Απριλίου 2014 μέχρι και την 20:00 ώρα της ιδίας, οι δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις φιλάθλων στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Κωνσταντινουπόλεως (από τη συμβολή της με την οδό Σεπολίων), αριστερά Θερμοπυλών, Αγίων Ασωμάτων, Αποστόλου Παύλου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Λ. Αμαλίας, Βασ. Σοφίας, αριστερά Ακαδημίας, Χαλκοκονδύλη, δεξιά 28ης Οκτωβρίου, αριστερά Κοδριγκτώνος, Αγορακρίτου, Πεισιστράτους, Σεπολίων, Κωνσταντινουπόλεως».
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ