2014-04-25 09:29:55
Φωτογραφία για ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΚΟΥΒΕΛΗ
Η απόφαση του Γ. Παπανδρέου να παρουσιάσει από κοινού με τον Φ. Κουβέλη το βιβλίο της υποψήφιας ευρωβουλευτή της «ΔΗΜΑΡ - Προοδευτική Συνεργασία» και πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαριλένας Κοππά προκαλεί νέα αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ, καθώς η κίνηση του πρώην πρωθυπουργού, εν όψει εκλογών, ερμηνεύεται ως έμμεση στήριξη στον «τρίτο πόλο» κι όχι στην «Ελιά». Η δυσαρέσκεια προς το παρόν εξαντλείται σε κατ' ιδίαν συζητήσεις μεταξύ των πράσινων στελεχών, που διατυπώνουν έντονο προβληματισμό για τη σκοπιμότητα και τον πολιτικό συμβολισμό της από κοινού εμφάνισης του με τον Φώτη Κουβέλη, το κόμμα του οποίου διατηρεί ανοιχτό μέτωπο με την ''Ελιά'', καθώς διεκδικεί κομμάτι από την ίδια εκλογική πίτα.

 Στη Χαριλάου Τρικούπη επικρατεί εκνευρισμός για τις πολιτικές πρωτοβουλίες, που αναλαμβάνει εσχάτως ο Γιώργος Παπανδρέου. Πολλά στελέχη δηλώνουν έκπληκτα που ο πρώην πρωθυπουργός αποφάσισε τόσο ανοιχτά να υπονομεύσει την παράταξη και το εγχείρημα της ''Ελιάς'' και να στηρίξει ανοιχτά τις αποσχιστικές τάσεις των «παπανδρεϊκών» που μεταφέρθηκαν στη ΔΗΜΑΡ περιμένοντας τις μετεκλογικές εξελίξεις.


Η εξήγηση που δίνουν παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που προσπαθούν να ερμηνεύσουν τις κινήσεις Παπανδρέου είναι ότι «έδωσε εντολή στα δικά του στελέχη (Κοππά, Καστανίδης, Μπεγλίτης) να μεταφερθούν αρχικά στη ΔΗΜΑΡ για να μη στηριχθεί το ΠΑΣΟΚ και μετά τις εκλογές να επιχειρήσουν να δημιουργήσουν νέο κόμμα στην κεντροαριστερά μαζί με τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που το επιθυμούν».

Ερωτηματικό αποτελεί κατά πόσον η νέα παρέμβαση Παπανδρέου θα εμπεριέχει και μηνύματα προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ λίγες μόλις ημέρες πριν από τις δίδυμες κάλπες του Μαΐου. Στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου χαρακτηρίζουν αστεία τη σεναριολογία που θέλει τον πρώην πρωθυπουργό να συντάσσεται με τη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, επιβεβαιώνουν, πάντως, το ζωηρό ενδιαφέρον του για τις διεργασίες και τις κινήσεις, που γίνονται στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς και για την αναγκαιότητα να ανασυντεθεί ο χώρος πάνω στα αιτήματα της πλειοψηφίας της κοινωνίας των πολιτών, πάντα με προοδευτικό πρόσημο.

Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να μιλήσει, πάντως, για τα μείζονα διακυβεύματα της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, δανειζόμενος και παραδείγματα από το ευρωπαϊκό μοντέλο αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης, που εμποτίστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό από συντηρητικές συνταγές.

Έμπειροι κομματικοί παράγοντες εκτιμούν ότι μετά τις ευρωεκλογές θα ξεκινήσουν σημαντικές εξελίξεις γύρω από την ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς και ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε ήδη το σήμα της εκκίνησης.  Όλες οι εσωκομματικές φατρίες του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τα κόμματα και οι κινήσεις, που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο, δίνουν ραντεβού για την επομένη των εκλογών ημέρα, με στόχο την κατάληψη του κεντροαριστερού ρεύματος, που ο Γιώργος Παπανδρέου πιστεύει ότι οικογενειακά του ανήκει.

''The New Daily Mail''
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ