2014-04-29 17:31:04
Φωτογραφία για Από τα σαλόνια της high society πίσω από τα κάγκελα της φυλακής...
«Από τα σαλόνια της high society πίσω από τα κάγκελα της φυλακής» θα μπορούσε να τιτλοφορηθεί μια μελλοντική βιογραφία τόσο της Βίκυς Σταμάτη, συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου, όσο και της Ρεβέκκας Σκαφτούρα, πρώην συζύγου του Γιάννη Καρούζου, που βρίσκεται στη φυλακή. Δύο γυναικών πολύ διαφορετικών μεταξύ τους, αλλά την ίδια ώρα τόσο όμοιων που ξαφνιάζουν με τους παράλληλους βίους τους και τα πολλά κοινά σημεία.

Με αφορμή την πρόσφατη αποφυλάκιση της Ρεβέκκας Σκαφτούρα, η «Espresso της Κυριακής» επιχειρεί να κάνει ένα «crash test» ανάμεσα στις δύο «έκπτωτες» κοσμικές της αθηναϊκής ελίτ, με σκοπό να αναδείξει τις ομοιότητές τους, οι οποίες είναι σαφώς περισσότερες από όσα τις χωρίζουν και δεν οδήγησαν τα βήματά τους στο να συναντηθούν.

Και οι δύο ξεκίνησαν σχεδόν από το μηδέν και μέσω των επιτυχημένων γάμων τους κατάφεραν γρήγορα να ανέβουν τα σκαλιά της κοινωνικής καταξίωσης
. Αν όμως η ανέλιξή τους έγινε με μικρά βήματα -κυρίως για τη 46χρονη Ρεβέκκα- η κάθοδος ήταν απότομη και γρήγορη, σαν να έπεσαν από τον πιο ψηλό όροφο ουρανοξύστη. Από τις αίθουσες δεξιώσεων, όπου χάριζαν άφθονα ενσταντανέ στον φακό, τα πολυτελή ξενοδοχεία και τους εξωτικούς προορισμούς βρέθηκαν στα ανακριτικά γραφεία, αντιμέτωπες με βαρύτατες κατηγορίες και στη συνέχεια στα στενά κελιά της φυλακής.

Η Ρεβέκκα Σκαφτούρα φέρεται να έχτισε με τον πρώην σύζυγό της ένα «παράνομο» οικοδόμημα που όταν κατέρρευσε, την παρέσυρε και την οδήγησε ενώπιον του νόμου με τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Και η Βίκυ Σταμάτη πλήρωσε τα ακριβά της γούστα, καθώς, σύμφωνα με όσα της καταλογίζονται αλλά και το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου που την καταδίκασε σε δωδεκαετή φυλάκιση, γνώριζε τα πάντα για την «αμαρτωλή» προέλευση των χρημάτων του συζύγου της, για το ξέπλυμα των οποίων συναίνεσε και συνέπραξε.

Ο έρωτας με τον Γιάννη Καρούζο και ο Αστήρ

Who is who

Η 46χρονη Ρεβέκκα Σκαφτούρα ή Ραχήλ, όπως ήταν αρχικά το όνομά της, τελείωσε με άριστα το Αμερικανικό Κολέγιο και στη συνέχεια αποφοίτησε από το τμήμα Μηχανολόγων - Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποδεικνύοντας ότι εκτός από εντυπωσιακή εμφάνιση διαθέτει και κοφτερό μυαλό. Από τα γεγονότα που τη στιγμάτισαν ήταν η ένταξή της στην ομάδα νέων της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη δημιουργία του νέου αεροπλάνου Eurofighter. Το επιχειρηματικό δαιμόνιο άρχισε να σιγοβράζει μέσα της, όταν η ίδια και ο αδελφός της αποφάσισαν να ανοίξουν μαγαζί με δερμάτινα είδη, γιατί δεν ήθελαν να παίρνουν χαρτζιλίκι από τους γονείς τους όσο σπούδαζαν.

Ο έρωτας πριν και μετά τα χρόνια της... φυλακής

Εκείνη την περίοδο κι ενώ η νεαρή -φοιτήτρια ακόμη- Ρεβέκκα κάνει τα πρώτα δειλά βήματα στον επιχειρηματικό χώρο, μπαίνει στη ζωή της ο έρωτας. Κεραυνοβόλος έρωτας, για την ακρίβεια, όπως θα παραδεχθεί. Με τον Γιάννη Καρούζο, ο οποίος ήταν τότε αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων, σύντομα θα μετατρέψουν τη μικρή οικογενειακή επιχείρηση σε αλυσίδα πολυεθνικών προδιαγραφών και από το 1997 η Carouzos Constructions γίνεται όμιλος που απαρτίζεται από μια σειρά εταιρειών.

Πλέον οι δύο σύζυγοι τραβούν χωριστούς δρόμους, ενώ αναμένεται και η έκδοση του διαζυγίου τους. Στην απολογία της στον ανακριτή Διαφθοράς η ελεύθερη πια κυρία Σκαφτούρα διαχώρισε τη θέση της από τον πρώην σύζυγό της κατονομάζοντάς τον ως τον βασικό υπαίτιο για όσα της καταλογίζονται στην υπόθεση της φοροδιαφυγής.

Κοσμική ζωή και lifestyle

Συχνές επισκέψεις στα κομμωτήρια «Ζωρζ», στο Κολωνάκι, μπάνια στον Αστέρα Βουλιαγμένης συνοδεία σωματοφυλάκων, κοσμικές εμφανίσεις και ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς συνθέτουν την πολυτελή ζωή της γοητευτικής 46χρονης πριν καταλήξει πίσω από τα κάγκελα. Στο γκλαμουράτο lifestyle εντάσσονται και οι «υψηλές» γνωριμίες της με γνωστά πρόσωπα της πολιτικής αλλά και η «κουμπαριά» με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τη σύζυγό του. Ηταν αυτή, εξάλλου, η βάφτιση των δίδυμων παιδιών της στην Ελούντα που έκανε να ανοίξουν τα στόματα εναντίον της και τα έκανε να μιλούν -μεταξύ άλλων- για επιδειξιμανία. Τη... σκηνοθετική επιμέλεια είχε αναλάβει τότε ο Τάσος Μπιρσίμ, που έγινε γνωστός από τις περίφημες ομιλίες του Ανδρέα Παπανδρέου τη δεκαετία του '80.

Σήμερα

Η άλλοτε κοσμική κυρία της αθηναϊκής ελίτ αναπνέει εδώ και λίγες μέρες αέρα ελευθερίας, καθώς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκανε δεκτή την αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης υπό όρους και με καταβολή εγγύησης 500.000 ευρώ, δεχόμενο την αίτηση αποφυλάκισης που είχε υποβάλει. Πριν διαβεί την πύλη της γυναικείας πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, η 46χρονη πέρασε επτά εφιαλτικούς μήνες σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Κατά την προσέλευσή της στο γραφείο του ανακριτή τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν καταβεβλημένη, σκιά του παλιού, λαμπερού εαυτού της.

Τα ανέμελα χρόνια της χλιδής με τον Ακη

Who is who

Η δεύτερη σύζυγος και μεγάλος έρωτας του «ωραίου Μπρούμελ» του ΠΑΣΟΚ, όπως ήταν το υποκοριστικό του Ακη Τσοχατζόπουλου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ζέλι Φθιώτιδας. Σε ηλικία 24 ετών φεύγει από το χωριό της και φτάνει στην Αθήνα για να αναζητήσει την τύχη της. Το 1993 μπαίνει στη ΔΕΗ και εργάζεται στην Υπηρεσία Διεύθυνσης Προσωπικού, αν και οι σπουδές της στην Ιστορία Τέχνης απέχουν πολύ από αυτή την ενασχόληση. Η ωραία Βίκυ θα μπει για λίγο και στα χωράφια του συνδικαλισμού με την ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ, όμως στο τέλος την καρδιά της θα κερδίσουν το ΠΑΣΟΚ και ο Ακης.

Ο έρωτας πριν και μετά τα χρόνια της... φυλακής

Η πρώτη γνωριμία του πολυσυζητημένου ζευγαριού γίνεται το 2000, όταν η ωραία Βίκυ πηγαίνει στο υπουργείο, όπου διατελεί υπουργός Εθνικής Αμυνας ο Ακης Τσοχατζόπουλος, για να ζητήσει δουλειά. Τα επόμενα χρόνια ο έρωτάς τους ανθίζει και τον Ιούλιο του 2004 γίνεται με κάθε επισημότητα ο γάμος τους στον ορθόδοξο καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, στο Παρίσι. Ενας γάμος που θα συζητηθεί πολύ για την πολυτέλειά του και θα κολλήσει στην όμορφη Ρουμελιώτισσα τη ρετσινιά της γυναίκας με ακριβά γούστα. Ωστόσο είναι το νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου που θα υπογράψει την καταδίκη της και θα την οδηγήσει στη φυλακή. Σε αντίθεση με τη Ρεβέκκα, η Βίκυ δεν θα ζητήσει διαζύγιο από τον Ακη Τσοχατζόπουλο, αν και στην αρχή, όπως έχει δηλώσει, είχε πολύ θυμό μαζί του.

Κοσμική ζωή και lifestyle

Τα ακριβά γούστα της συζύγου του πρώην μεγαλοστελέχους του ΠΑΣΟΚ μπήκαν επισταμένα στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών, με αποτέλεσμα ως κατηγορούμενη στη δίκη για τις «χρυσές μίζες» να αναφωνήσει: «Ποιος διώχθηκε και φυλακίστηκε ποτέ στον κόσμο για κρόσσια και καναπέδες;» Στις πολυτελείς αγορές που της καταλογίζονται περιλαμβάνονται καναπέδες αξίας σχεδόν 35.000 ευρώ, υφάσματα για κουρτίνες σαλονιού 6.740 ευρώ, κρόσσια για τους καναπέδες 2.626 ευρώ και άλλες αγορές για το ακίνητο της Αρεοπαγίτου. Και πιο πριν πάντως φέρεται να αγαπούσε τη λουσάτη ζωή, καθώς, σύμφωνα με τις κακές γλώσσες, ήταν υπέρμαχος καθετί επώνυμου -με προτίμηση στη Chanel, την Dior και τη Luis Vuitton- ενώ ξόδευε χιλιάδες ευρώ σε παπούτσια και άλλες αγορές.

Σήμερα

Από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, όταν το δικαστήριο της επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 ετών χωρίς αναστολή στέλνοντάς την πίσω στη φυλακή, μέχρι τώρα η Βίκυ Σταμάτη δεν έχει σταματήσει να ζητάει την αποφυλάκισή της, επικαλούμενη λόγους υγείας που τον Ιούνιο του 2013 την οδήγησαν στο χειρουργικό τραπέζι του νοσοκομείου «Αγιος Σάββας» για αφαίρεση όζων από το στήθος. Ενδεικτικό της άσχημης ψυχολογικής της κατάστασης είναι ότι νοσηλεύτηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, στο Δαφνί, με απώλεια συνείδησης. Πλέον περιμένει την απόφαση για την αίτηση αναστολής που έχει καταθέσει, η οποία καθυστερεί, γιατί δεν έχει καθαρογραφεί ακόμα η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Πηγή: Espressonews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ