2014-05-11 09:47:06
Φωτογραφία για Ουγγαρία: Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε ο Ορμπάν
Ανανέωσε την παραμονή του στο κοινοβούλιο για ακόμα μία τετραετή θητεία ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης.

«Από την άνοδό μου στην εξουσία το 2010 έχει γίνει μια επανάσταση στην Ουγγαρία», δήλωσε ο Ορμπάν, το συντηρητικό κόμμα του οποίου Fidesz (Ένωση Νεαρών Δημοκρατών) κατήγαγε μια μεγάλη νίκη στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 6 Απριλίου στην χώρα.

Αυτή θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη θητεία του Ορμπάν στην πρωθυπουργία και η τρίτη συνολικά, καθώς είχε διατελέσει πρωθυπουργός ξανά από το 1998 ως το 2002.

Από το 2010, ο Ορμπάν στηρίχθηκε στην πλειοψηφία που είχε για να επιβάλει ένα νέο Σύνταγμα, προκαλώντας συγκρούσεις με την ΕΕ, και για να θέσει σε ισχύ νόμους, οι οποίοι, ενίσχυσαν, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, τον έλεγχό του στους δημοκρατικούς θεσμούς και υπονόμευσαν την ισορροπία των εξουσιών.

Οι νέοι εκλογικοί νόμοι που υιοθετήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση Ορμπάν διαδραμάτισαν έναν ρόλο στον θρίαμβο που σημείωσε το Fidesz στις εκλογές, είχε ανακοινώσει μετά τις εκλογές ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ