2014-05-20 21:00:07
Φωτογραφία για Το πρώτο Mustang στο Διάστημα είναι γεγονός!
Ένα μικρό βήμα για τη Ford, ένα τεράστιο βήμα για τη γήινη αυτοκίνηση Εκεί που δεν έχει σκεφτεί ποτέ να πάει ανθρώπινη μηχανοκίνητη κατασκευή, εκεί πήγε το νέο μοντέλο του θρυλικού Mustang, στο τελευταίο σύνορο του ανθρώπου δηλαδή, το Υπερπέραν!

Ένα βήμα εξάλλου που το περιμέναμε, καθώς μετά το Mustang που σκαρφάλωσε στο παρατηρητήριο...

του λαμπρού ουρανοξύστη Empire State Building της Νέας Υόρκης, τι θα μπορούσε να ανακόψει τη συνεχώς ανοδική του πορεία;

Το πρώτο Mustang στη στρατόσφαιρα είναι λοιπόν πραγματικότητα και έχουμε ένα μετεωρολογικό μπαλόνι να ευχαριστήσουμε γι' αυτό. Όχι πύραυλο, όχι, ένα μπαλόνι!

Φτάνοντας λοιπόν σε ύψος 33 χιλιομέτρων (έπειτα από 74 λεπτά), το μπαλόνι σπάει και... «Χιούστον, έχουμε πρόβλημα»: το Mustang επιστρέφει στη Γη με ασύλληπτες ταχύτητες και Felix Baumgartner τρόπο και προσγειώνεται τελικά πάνω σε χωράφι.

Κι έτσι γιορτάστηκε η 50ή επέτειος του μοντέλου-μύθου της αμερικανικής αυτοκίνησης, ενώ μέχρι τώρα θα έχετε καταλάβει στα σίγουρα ότι δεν μιλάμε για το νέο μοντέλο του 2015, αλλά για πλαστική μινιατούρα!

Παρά το γεγονός λοιπόν ότι η Ford έχει κατασκευάσει περισσότερα από 9 εκατομμύρια Mustang στον τελευταίο αυτό μισό αιώνα, κανένα δεν είχε σκεφτεί ποτέ να πάει στο Διάστημα. Το εντυπωσιακό event δεν οργανώθηκε από την ίδια τη Ford, αλλά από τον αντιπρόσωπό της στην Καλιφόρνια, Big Valley Ford. Επόμενος σταθμός, ο πλανήτης Άρης...

Πηγή: Newsbeast.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ