2014-05-20 23:43:04
Φωτογραφία για 7η ΥΠΕ Κρήτης - Διαχείριση της διάθεσης των οδηγών του ΕΚΑΒ για την κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων
Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, παρουσία του Διοικητή της, κ. Αντώνη Γρηγοράκη, των Υποδιοικητών κας Άννας Τριχοπούλου και Γιώργου Λυρώνη, με τον Αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Αριστομένη Συγγελάκη, το Διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης κ. Νίκο Γιαννακουδάκη, τους Υπευθύνους του γραφείου κίνησης και του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ Κρήτης, κ.κ. Ζαφειρίου και Γαλανάκη, την υπεύθυνη οδηγών και οχημάτων ΠΑΓΝΗ κα Καφετζάκη και τους Διοικητές ή Αναπληρωτές Διοικητές των νοσοκομείων της Κρήτης.

Κύριο αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η διαχείριση της διάθεσης των οδηγών του ΕΚΑΒ για την κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων, με στόχο πάντα την καλύτερη, πιο ασφαλή και άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη και η εξέταση θεμάτων που έχουν προκύψει στα νοσοκομεία από τη διάθεση των υπαλλήλων αυτών .

Κατά κοινή ομολογία των παρευρισκομένων στη σύσκεψη, η συνένωση του προσωπικού οδηγών-πληρωμάτων και με την επίλυση των αρχικών προβλημάτων που προέκυψαν από τη μεταρρύθμιση αυτή, αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και με τον κατάλληλο προγραμματισμό, να παρέχει τη δυνατότητα καλύτερου συντονισμού και αποτελεσμάτων ως προς την παροχή των αντίστοιχων υπηρεσιών του ΕΚΑΒ.


Σύμφωνα με όσα από κοινού συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν, η αγαστή συνεργασία του ΕΚΑΒ, της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης και των Νοσοκομείων είναι δεδομένη και όλες οι τακτικές ή έκτακτες ανάγκες διακομιδής νοσηλευομένων ασθενών, των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού, των εξορμήσεων των κινητών μονάδων αιμοδοσίας, ψυχικής υγείας, καρδιολογίας, οφθαλμολογίας των νοσοκομείων θα καλύπτονται από το ΕΚΑΒ Κρήτης.

Συνολικά ο αριθμός υπηρετούντων ειδικότητας οδηγών στα νοσοκομεία ευθύνης της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, που βάση της μεταρρύθμισης μετατάχθηκαν στο ΕΚΑΒ είναι 20 άτομα, ο αριθμός υπηρετούντων ειδικότητας πληρώματος ασθενοφόρου 5 άτομα, ενώ ο συνολικός αριθμός οχημάτων των νοσοκομείων που πέρασαν στο στόλο του ΕΚΑΒ Κρήτης είναι 23.

«Από τους υπαλλήλους αυτούς», όπως τόνισε στη σύσκεψη ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, «και παρά την αρχική ανησυχία κάποιων από την ολιγοήμερη διαθεσιμότητα, κανείς υπάλληλος δεν απολύθηκε. Αντιθέτως το προσωπικό αυτό που μετατάχθηκε και μέσω της εκπαίδευσης που θα παρακολουθήσει από το ΕΚΑΒ, αλλά και της δυνατότητας παρακολούθησης ΙΕΚ, που θα παρέχεται σε όποιον το επιθυμεί, θα αποκτήσει και την τυπική επαγγελματική κατοχύρωση του».

Το πρόγραμμα ταχύρυθμης εκπαίδευσης των εργαζομένων, όπως είπε ο κ. Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Αριστομένης Συγγελάκης αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 4 Ιουλίου, ενώ θα επαναληφθεί το φθινόπωρο όπου κριθεί απαραίτητο.

Επίσης όπως αναφέρθηκε σε συζήτηση που είχαν ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Αριστομένης Συγγελάκης με τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Αντώνη Γρηγοράκη, στο προσεχές διάστημα αναμένεται ο στόλος του ΕΚΑΒ Κρήτης να ενισχυθεί με 22 νέα ασθενοφόρα οχήματα, αλλά και με ανθρώπινο δυναμικό.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ