2014-05-22 11:07:48
Φωτογραφία για Τεκμήριο διαβίωσης: Τεκμήριο... επειδή ζεις
Ως «παγίδες» υπερφορολόγησης αναμένεται να λειτουργήσουν φέτος, για περίπου 2,4 εκατομμύρια φορολογουμένους με ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ, τα τεκμήρια διαβίωσης.

Οι φορολογούμενοι που το 2012 είχαν εισοδήματα χαμηλότερα των 5.000 ευρώ, στη συντριπτική τους πλειονότητα, είναι χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και άνεργοι, εντός των προσεχών ημερών, θα κληθούν να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις, έστω κι αν τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2012 ήταν πενιχρά ή ακόμη και μηδενικά.οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι, μόνο και μόνο επειδή διαμένουν σε κατοικίες - ιδιόκτητες ή ενοικιαζόμενες ή δωρεάν παραχωρηθείσες – θα χρεωθούν από την Εφορία με τα ελάχιστα ποσά τεκμηρίων διαβίωσης: 3.000 ευρώ εφόσον είναι άγαμοι ή 5.000 ευρώ εφόσον είναι έγγαμοι, καθώς επίσης και με τα τεκμήρια διαβίωσης που αντιστοιχούν στις κατοικίες τις οποίες χρησιμοποιούν!

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι φέτος υπάρχει ένα τεκμήριο... επειδή ζεις (τεκμήριο διαβίωσης) συν τεκμήριο για το ιδιόκτητο σπίτι που μένεις.

Ως εκ τούτου, θα υποχρεωθούν να εμφανίσουν στην Εφορία τεκμαρτά εισοδήματα που υπερβαίνουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και συνακόλουθα θα κληθούν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος.

Πηγή: sknews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ