2014-05-28 20:43:06
Φωτογραφία για Ακύρωσε τις κοινές στρατιωτικές δραστηριότητες με τη Ρωσία η Νορβηγία
Ακύρωσε σήμερα όλες τις κοινές στρατιωτικές δραστηριότητες με τη Ρωσία η κυβέρνηση της Νορβηγίας που... είναι κράτος-μέλος του NATO, και έως το τέλος του τρέχοντος έτους, επικαλούμενη τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

«Μετά την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας, η Ρωσία συνέβαλε να αποσταθεροποιηθεί περαιτέρω η κατάσταση στην Ουκρανία», εξήγησε η υπουργός Αμύνης της Νορβηγίας Ίνε Έρικσεν Σεράιντε.

«Βάσει μιας εκτίμησης της κατάστασης στην Ουκρανία και των ρωσικών ενεργειών, η κυβέρνηση αποφάσισε να συνεχίσει την αναστολή όλων των διμερών στρατιωτικών δραστηριοτήτων έως το τέλος του 2014», πρόσθεσε η υπουργός.

Τον περασμένο Μάρτιο το Όσλο είχε ανακοινώσει ότι θα ακύρωνε διάφορες κοινές δραστηριότητες με τη Ρωσία στο πεδίο της άμυνας, περιλαμβανομένης μιας επίσκεψης του επικεφαλής του γενικού επιτελείου ναυτικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και ότι θα επανεξέταζε τη διμερή συνεργασία έως τα τέλη του Μαΐου.


Η απόφαση της νορβηγικής κυβέρνησης η οποία ανακοινώθηκε σήμερα επηρεάζει 15 προγραμματισμένες επισκέψεις και κοινές δραστηριότητες φέτος, περιλαμβανομένης μιας επίσκεψης του αρχηγού του ρωσικού γενικού επιτελείου στρατού και διαφόρων συναντήσεων αξιωματούχων των δύο κρατών.

Πάντως η Νορβηγία θα συνεχίσει τη διμερή συνεργασία σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης με τη Ρωσία, όπως και τη συνεργασία σε θέματα τα οποία άπτονται στην ασφάλεια των συνόρων.

Οι δύο χώρες θα τηρήσουν ακόμη μια διμερή συνθήκη, τη Συμφωνία για τα Συμβάντα στη Θάλασσα, η οποία έχει στόχο την πρόληψη επικίνδυνων επεισοδίων όταν πλοία και αεροσκάφη των δύο κρατών προσεγγίζουν, σύμφωνα με το υπουργείο Αμύνης της Νορβηγίας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ