2014-05-28 21:36:14
Φωτογραφία για Γιατί δεν πρέπει να συμβουλεύεστε το Wikipedia για θέματα υγείας
Δεν είναι λίγοι οι χρήστες του Ιντερνετ που συμβουλεύονται την Wikipedia κυρίως για θέματα υγείας. Ωστόσο, οι επιστήμονες συνιστούν προσοχή, καθώς όπως επισημαίνουν η πασίγνωστη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια έχει λάθη σε 9 από τις 10 καταχωρήσεις της.

Η ανοικτή πρόσβαση στη Wikipedia, έχει προκαλέσει ανησυχία στον ιατρικό χώρο ως προς την αξιοπιστία των πληροφοριών της

Αμερικανοί επιστήμονες, εξέτασαν τις καταχωρήσεις που αφορούν παθήσεις όπως οι καρδιακές νόσοι, ο καρκίνος του πνεύμονα, η κατάθλιψη κι ο διαβήτης και τις συνέκριναν με ιατρικές έρευνες συναδέλφων τους. Από την σύγκριση προέκυψε ότι τα περισσότερα άρθρα στην Wikipedia περιέχουν «πολλά λάθη», αναφέρει το BBC.

Η ανοικτή πρόσβαση στο Wikipedia, έχει προκαλέσει ανησυχία στον ιατρικό χώρο ως προς την αξιοπιστία των πληροφοριών της, δεδομένου ότι είναι ο έκτος δημοφιλέστερος ιστότοπος στο Ιντερνετ, δήλωσαν οι Αμερικανοί ερευνητές που δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους στην επιθεώρηση Journal of the American Osteopathic Association (Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ένωσης Οστεοπαθητικών). Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι έως και το 70% των γιατρών και των φοιτητών Ιατρικής την συμβουλεύονται ως πηγή.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η βρετανική έκδοση της Wikipedia, Wikimedia UK, ανακοίνωσε ότι είναι «κομβικής σημασίας» να συμβουλεύονται πρώτα τον γιατρό τους όσοι έχουν ζητήματα υγείας.

Πηγή: thetoc
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ