2014-06-12 22:33:10
Φωτογραφία για Έξαλλοι οι Κινέζοι κομμουνιστές με την Αντζελίνα Τζολί
Στη Σαγκάη βρέθηκε η Αντζελίνα Τζολί, στο πλαίσιο της προώθησης της νέας της ταινίας «Maleficent» και έκανε έξαλλους τους Κινέζους Η 39 χρονη σταρ ονομάτισε ως τον αγαπημένο της Κινέζο σκηνοθέτη, τον βραβευμένο με Όσκαρ Ang Lee, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Ταϊβάν, μία χώρα που είναι το «κόκκινο πανί» για πολλούς Κινέζους. «Δεν ξέρω αν σκέφτεστε τον Ang Lee ως Ταϊβανέζο, αλλά κάνει πολλές ταινίες στα κινέζικα, με πολλούς Κινέζους καλλιτέχνες και ηθοποιούς» είπε η Τζολί.

 Και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι οι δουλειές του και οι ηθοποιοί με τους οποίους συνεργάζεται είναι μοναδικοί και είμαι πολύ εξοικειωμένη με το έργο του».

Σύμφωνα με το protothema.gr αναφερόμενη, στην Κίνα και στην Ταϊβάν, η χολιγουντιανή σταρ υποστήριξε ότι πρόκειται για δύο ξεχωριστές χώρες, εξοργίζοντας τους κινέζους κομμουνιστές που βλέπουν την Ταϊβάν ως το «απείθαρχο παιδί» της Κίνας.

 Μετά τις επίμαχες δηλώσεις της Τζολί, το κινέζικο Twitter, Weibo, πήρε φωτιά με πολλούς χρήστες να εκφράζουν την οργή τους κατά της ηθοποιού. «Σε μία στιγμή ενθουσιασμού, μία πανέξυπνη γυναίκα έγινε μία ανόητη και περίγελος» είπε ένας χρήστης ενώ ένας άλλος την χαρακτήρισε «ως μία διαταραγμένη που υποστηρίζει την ανεξαρτησία της Ταϊβάν».


 Οι πιο σκληροπυρηνικοί είπαν πώς όποιος δει την νέα της ταινία θα είναι «προδότης». Βέβαια, δεν έλειψαν και τα σχόλια εκείνων που υποστήριξαν την Αντζελίνα Τζολί. Ένα από αυτά έγραφε: «Αξίζει που είναι πρεσβευτής Καλής Θέλησης του ΟΗΕ γιατί δεν φοβάται να πει την αλήθεια».

Την οργή των Κινέζων είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν και ο σύζυγός της Τζολί, Μπραντ Πιτ, μετά την προβολή της ταινίας στην οποία πρωταγωνιστούσε «Επτά Χρόνια στο Θιβέτ» (1997). Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι στο φιλμ, ο θρησκευτικός ηγέτης Δαλάι Λάμα παρουσιάστηκε «συμπαθητικά», τον οποίο η Κίνα θεωρεί υποκινητή «αποσχιστικών δραστηριοτήτων». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ