2014-07-08 08:00:28
Φωτογραφία για Ελεονώρα Μελέτη: Μιλά ανοιχτά για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε
Με ειλικρίνεια και θάρρος αναφέρεται δημόσια πλέον η Ελεονώρα Μελέτη στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε με τη μέση της και αποκαλύπτει αν τελικά θα μπει στο χειρουργείο Η γνωστή παρουσιάστρια έγραψε στο προσωπικό της blog στη mustonline.gr. και αποκάλυψε με ανακούφιση ότι δεν θα χρειαστεί να μπει στο χειρουργείο χάρη στη διάγνωση αλλά και αποθεραπείας της.

Διαβάστε το κείμενο που έγραψε η Ελεονώρα Μελέτη:

«Σήμερα ήταν μία σπουδαία μέρα ...Με τις ευχές της γιατρού μου Κατερίνας Μουστάκα, μπορώ πλέον να επιστρέψω σταδιακά και σιγά σιγά στις δραστηριότητες μου... Κανένα χειρουργείο, κανένα δράμα, κανένα πρόβλημα που θα συνεχιστεί για ακόμα δύο χρόνια, όσο δηλαδή έχει ήδη διαρκέσει.

Η χαρά μου είναι μεγάλη, ο φόβος μου όμως μήπως χαίρομαι άδικα, ή νωρίτερα απ όσο θα έπρεπε, είναι ακόμα μεγαλύτερος. Δεν είναι και εύκολα πράγμα δα να αποφασίζεις να εγκαταλείψεις για πάντα ένα πρόβλημα, έναν πόνο και όλα αυτά που συνεπάγεται αυτός μετά από τόσους μήνες. Κοντά 24...


Επί δύο ολόκληρα χρόνια πονούσα καθημερινά . Όταν όμως λέω καθημερινά εννοώ κάθε μα κάθε μέρα. Είχα έναν πόνο στον...πωπώ. Στο δεξί «μαξιλαράκι» για να σας δώσω να καταλάβετε. Στον μηριαίο, πιο ιατρικά και συγκεκριμένα στην έκφυση του. Αυτός συνέχιζε στον δικέφαλο, και πήγαινε μέχρι πίσω το γόνατο, ενώ έδινε κούραση και στη φτέρνα.

Όσους γιατρούς είδα, και πιστέψτε με ήταν άπειροι, τα ονόματα όσων θυμάμαι είναι 7, βλέποντας το γενικό ιστορικό μου, απέδιδαν τον πόνο στο πόδι, με συνοπτικές διαδικασίες , στο εκ γεννετής πρόβλημα της μέσης μου. Το οποίο ωστόσο παρουσιάζεται ....σταθερό, στις μαγνητικές από το ...2007 όπου και το ανακάλυψα!

Διάγνωση και των 7; Μέση που χτυπάει πόδι. Γιατί η μέση συνήθως χτυπάει και πόδι.

Ναι, αλλά πως γίνεται όμως να μην πονάω στη μέση, ειδικά όταν κάνω καταπονητικές κινήσεις ή ασκήσεις ή σπορ, και να πονάω στο ...πόδι, όταν απλά ...περπατάω, στέκομαι, ή ακόμα και όταν...κάθομαι! ( Δεν μπορούσα να κάτσω για πολλούς μήνες. Έπρεπε ή να είμαι ξαπλωμένη ή να είμαι όρθια και να ρίχνω βάρος στο αριστερό πόδι...)

Μα είναι φυσικό, μου έλεγαν! Χτυπάει νεύρο...

Δύο χρόνια ξόδεψα πολλές, πάρα πολλές, χιλιάδες ευρώ, σε γιατρούς, μαγνητικές , φυσιοθεραπευτές, προκειμένου να γίνω καλά... Και δεν γινόμουν καλά. Τους άλλαζα όλους σαν τα πουκάμισα γιατί κανείς δεν με έκανε καλά...

Είχα αναγκαστεί όχι μόνο να στερηθώ τις αγαπημένες μου δραστηριότητες, αλλά είχα κόψει το θέατρο, ( δεν μπορούσα να ...κάτσω!), το σινεμά, ( πήγαινα με το ...μαξιλάρι μου), τις νυχτερινές εξόδους για φαγητό, τη γυμναστική, το τρέξιμο, τα πάντα... Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν ...σερφ, όταν δεν με πονούσε το πόδι! Για τη μέση ουδείς λόγος! Αυτή δεν με πονούσε σχεδόν ποτέ...

Μέχρι που μία μέρα στο Σταρ, τότε που η κυρία Γκολεμά , είπε ότι το κάνω ψέματα, έχασα την αίσθηση σε ένα μεγάλο μέρος του δεξιου μου ποδιού, και ένιωσα έναν ηλεκτρικό πόνο να μουδιάζει και να παραλύει σχεδόν, το πάνω μέρος του μηρού, μέχρι τη μέση. Ήμουν κομμμένη στα δύο. Δεν μπορούσα να ισορροπήσω το πάνω μέρος του κορμού μου, επομένως δεν γινόταν να σταθώ μόνη μου όρθια.

Όλοι οι γιατροί κατέληξαν σε έναν συμπέρασμα: Χειρουργείο και μάλιστα άμεσα.

Κατέρρευσα.

Μόλις συνήλθα, γιατί σε αυτά ευτυχώς είμαι γρήγορη και δεν χάνω καιρό σε κλάμματα και δράματα και μελό, είπα πως εγώ χειρουγείο δεν κάνω. Μέσα μου κανέναν γιατρός μέχρι εκείνη την ώρα, δεν είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη μου γιατί κανείς δεν μου έδινε την αίσθηση ότι με ΑΚΟΥΕΙ σε αυτά που του λέω. Ένιωθα ότι έβλεπαν μία μαγνητική μέσης, και έβαζαν μπρος μία κασέτα, χωρίς να ακούουν με προσοχή ότι....πονάει το πόδι μου!

Απευθύνθηκα σε έναν φίλο, οικογενειακό, που ενώ είχε και αυτός χρόνιο πρόβλημα με τη μέση του, και την πλάτη του, ήταν και εξακολουθεί και είναι δεινός σέρφερ, χωρίς να έχει κάνει ποτέ την παραμικρή παρέμβαση στο σώμα του. Με οδήγησε σε δύο γιατρούς.

Ο ένας ονομάζεται Θανάσης Δερδιλόπουλος, και η άλλη Κατερίνα Μουστάκα.

Ο πρώτος μάλιστα ταξίδεψε από Γερμανία για να κάνουμε το ραντεβού μας, το οποίο είχε διάρκεια 3,5 ώρες, καθώς κρατούσε σημειώσεις με το χέρι, παρακαλώ, σε οτιδηποτε του έλεγα, από το σημείο μηδέν μέχρι την ημέρα που τον είδα, κάνοντας μου μάλιστα και σχεδόν εκνευριστικές ερωτήσεις ξανά και ξανά.

Μόλις ολοκλήρωσε το ερωτηματολόγιο, εξέτασε τα νεύρα μου τα οποία και βρήκε σε θαυμάσια φόρμα. Τελειώνοντας μου είπε: «Δεν βρίσκω το λόγο για τον οποίο πρέπει να χειρουργηθείτε. Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Τα πολλά ήταν : 12 μέρες αντιβίωση και η παραπομπή μου σε οστεοπαθητικό, ή χειροπράκτη, για να βάλει το σώμα σε σειρά, καθώς είχε βάσιμες υποψίες, ( βασικά ήταν σίγουρος) πως το θέμα ήταν μυικό και όχι σκελετικό.

Και εδώ έρχεται η Κατερίνα Μουστάκα.

Επίσης άλλο ένα πολύωρο ραντεβού, με ερωτήσεις ξανά, και μία εξέταση που με έκανε να νιώσω δέος για το ανθρώπινο σώμα.

Όταν άκουσε τη λέξη χειρουργείο, η Κατερίνα απλά έβαλε τα γέλια, ειδικά βλέποντας τις μαγνητικές μου που έδειχαν πως το ...πρόβλημα της μέσης που όλο ονόμαζαν « χειρουργίσιμο», είναι το ίδιο και στάσιμο από το 2007!

Με ψυχραιμία που εξήγησε πως δύο χρόνια που προσπαθώ να φτιάξω την μέση μου, που ουσιαστικά ήταν καλά, αυτή δεν θεραπευόταν γιατί απλά το πρόβλημα δεν ήταν η μέση μου αλλά .... Το ...ΠΟΔΙ ΜΟΥ! Στην αρχή το σοκ ήταν μεγάλο, αλλά μόλις το ξεπέρασα, όπως και τον θυμό μου για όλους τους ηλίθιους που γνώρισα, κατάλαβα πως ναι μεν έχω ένα μηχανικό πρόβλημα μέσης, το οποιο ωστόσο αν δεν είχα κάνει μία μαγνητική «τυχαία» δεν θα το είχα ανακαλύψει γιατί δεν με πόνουσε ποτέ, από την άλλη όμως το θέμα που μου δημιουργούσε εμπλοκή και πόνο, ήταν ένα πολύ κουρασμένο μυικά πόδι, που είχε πλέον καταλήξει να αχρηστεύει τους μυς του προκειμένου να τους ξεκουράσει, επικαλούμενο τους παραπάνω μυς, να βγάλουν τη λάτζα, δημιουργώντας έτσι θέμα και στην περιοχή της μέσης.

Τόσο απλά.

Η λύση στο πρόβλημα: Λίγες επισκέψεις. Επώδυνες μεν, γιατί ο σύζυγος της Κατερίνας, ( θεόρατος) έπρεπε να με πατάει με αρκετή πίεση σε συγκεκριμένα σημεία προκειμένου αυτά να απελευθερωθούν. Παράλληλα όμως, έβλεπα τη ζωή μου να μπαίνει και πάλι σε τάξη...

Το σημαντικό όμως είναι , πως με την Κατερίνα επιβεβαίωσα αυτό που αν και ο Ιπποκράτης το έλεγε ανέκαθεν, για κάποιους έχει γίνει μόδα τελευταία , πως το σώμα πονά μόνο όταν θέλει να δείξει πως η ψυχή από κάπου μπάζει νερά...

Και τα σημεία όπου εκδηλώνεται ο πόνος δεν είναι ποτέ τυχαία αλλά έχει να κάνει με το συναισθηματικό εκείνο κομμάτι που θέλει φροντίδα!

Όταν μπορείς να δεις λίγο καθαρότερα όλα αυτά, κατανοείς σε απόλυτο βαθμό και τον πόνο, και το σημείο που νοσεί και γιατί αυτό έχει γίνει χρόνιο. Και όταν πέσει η φροντίδα η ουσιαστική εκεί που πρέπει, θα εκπλαγείς όταν δεις και τον πόνο να σε αφήνει, γιατί αποφασίζεις εσύ να αποδεσμευθείς από αυτόν.

Δεν θα μπω στη διαδικασία να πω ποιοι ήταν οι γιατροί που με « ταλαιπώρησαν» με τις ...διαγνώσεις τους όλο αυτο το διάστημα... Δεν είναι του χαρακτήρα μου, γιατί ακόμα και μέσα από αυτή την ταλαιπωρία εγώ το μάθημα μου το πήρα χάρη σε αυτούς.

Θα ευχαριστήσω όμως δύο ανθρώπους. Τον Θανάση Δερδιλόπουλο και την Κατερίνα Μουστάκα που έσκυψαν πάνω στο πρόβλημα μου, ακούγοντας πρωτίστως και μετά απλά κάνοντας τη δουλειά τους. Είναι σημαντικό στο θέμα της υγείας να έχεις ανθρώπους που σου εμπνέουν εμπιστοσύνη. Σπύρο, ευχαριστώ για την καθοδήγηση... Τελικά θα κάνουμε σερφ το καλοκαίρι Αυτά... Σας φιλω, πάω για λίγο ...περπάτημα!!! Μετά από δύο χρόνια! YΓ: Πήραμε την κυρία Γκολεμά να την καλέσουμε στην εκπομπή μου, την οποία η ίδια κόβει από τον Δεκέμβριο και έχουμε 3 Ιουλίου, και εκείνη είπε ότι δεν μπορεί γιατί ....πονάει η μέση της. Καταλαβαίνετε ε; Ουδέν σχόλιο. Θα ήταν περιττό και θα χάλαγε τη μαγεία».

πηγή: vipnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ