2014-07-12 15:10:57
Φωτογραφία για Πώς θα “διορθώσεις” την ημερομηνία κυκλοφορίας του ΙΧ σου
Δεν πέρασαν δύο 24ωρα από την ανάδειξη του χάους που έχει προκληθεί με την υπερφορολόγηση των μεταχειρισμένων ΙΧ αλλά και την αγνόηση των όσων προβλέπει η νομοθεσία και το υπουργείο Μεταφορών δημοσίευσε εγκύκλιο σε μια προσπάθεια να δώσει απάντηση στο τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθει

Ποιο είναι το πρόβλημα; Ότι απαιτείται άμεσα εγκύκλιος ώστε να μην χρειαστεί οι φορολογούμενοι να κάνουν διορθωτικές φορολογικές δηλώσεις και να μην απαιτηθεί να πληρώσουν φόρο πολυτελούς διαβίωσης που δεν τους αναλογεί καθώς ο νόμος ισχύει από τον Απρίλιο.

Χθες, εκδόθηκε μια πρώτη απόφαση από το υπουργείο Μεταφορών η οποία ορίζει ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου είναι υποχρεωμένες να εκδίδουν νέα άδεια με τη σωστή ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας (αυτή που αφορά στην κατασκευή του αυτοκινήτου και όχι αυτή που αφορά στην εισαγωγή του).

Ολόκληρο το κείμενο της εγκυκλίου του υπουργείου Μεταφορών έχει ως εξής:


ΘΕΜΑ: Διευκρινίσεις σχετικά με την καταχώρηση ημερομηνίας πρώτης κυκλοφορίας ε.ι.χ. οχήματος

Ύστερα από πολυάριθμα ερωτήματα πολιτών προς την Υπηρεσία μας, σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που πολίτης επιθυμεί την αναγραφή της ημερομηνίας της πρώτης κυκλοφορίας ε.ι.χ. αυτοκινήτου οχήματος επί της άδειας κυκλοφορίας οχήματος οι Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Π.Ε. της Χώρας είναι υποχρεωμένες να εκδίδουν νέο έντυπο άδειας κυκλοφορίας όπου θα αναγράφεται και το στοιχείο αυτό στο κατάλληλο πεδίο σύμφωνα και με την υπ’ αριθμ 23784/2891/14-04-2008 Εγκύκλιο του Υπουργείου μας.

Επισημαίνουμε ότι η ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας ε.ι.χ. οχήματος θα προκύπτει είτε από το φάκελο του οχήματος είτε από το on-line μηχανογραφικό σύστημα είτε από το αντίγραφο της ξένης άδειας κυκλοφορίας.

Ειδικά για τα προερχόμενα ε.ι.χ. από το Ο.Δ.Δ.Υ. θα αναγράφεται ως πρώτη ημερομηνία κυκλοφορίας αυτή της πρώτης κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Εάν το ε.ι.χ. όχημα από τον Ο.Δ.Δ.Υ. προέρχεται από άλλη χώρα το πεδίο της ημερομηνίας πρώτης άδειας κυκλοφορίας

του οχήματος μπορεί να συμπληρώνεται εφόσον προσκομιστεί σχετική βεβαίωση από την επίσημη αντιπροσωπεία για την ημερομηνία κυκλοφορίας στο εξωτερικό.

Καταργείται το σημείο δ της παρ. 3 της υπ’ αριθμ. Α 58787/5638/04-12-2001 ως προς την καταχωρούμενη ημερομηνία πρώτης άδειας κυκλοφορίας.

Παρακαλούμε για την εφαρμογή των ανωτέρω.

Πηγή: fpress
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ