2014-07-14 15:50:25
Φωτογραφία για Ραχήλ Μακρή: «Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας φαίνεται από τον σεβασμό της στους ανθρώπους με αναπηρία»
Η δύναμη της ψυχής και το σθένος του μυαλού υπερνικούν την σωματική αναπηρία Οι άνθρωποι με αναπηρία δεν ζητούν ούτε τον οίκτο, ούτε την συμπόνια της πολιτείας. Τα δικαιώματα τους διεκδικούν, την εφαρμογή των νόμων και την ορθολογική κρίση, που μοιάζει να χάνεται όταν η Συγκυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου προΐσταται της Δημόσια Διοίκησης.

Σύμφωνα με το υπ. αριθμ. πρωτ 32940/8441/9-7-14 υπόμνημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, καθημερινά κατατίθενται παράπονα από τα μέλη του, είτε αυτοί είναι παραπληγικοί (με παράλυση των κάτω άκρων), είτε  τετραπληγικοί (παράλυση άνω και κάτω άκρων) για την μη εφαρμογή του άρθρου 16 του Ν 3846/2010.

 Η συγκεκριμένη διάταξη προβλέπει ότι η διάρκεια της αναπηρίας όσων κρίνονται από τις αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω και πάσχουν από παραπληγία ή τετραπληγία καθορίζεται επ’ αόριστον.

Σύμφωνα με το υπόμνημα παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες τόσο του αναπηρικού κινήματος όσο και των ίδιων των ενδιαφερομένων για την εφαρμογή του νόμου, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας στο οποίο απευθυνθήκαν με έγγραφα και κατ’ ιδίαν συναντήσεις , αντί να συμμορφωθούν με την κείμενη νομοθεσία και να προβούν σε άμεση διόρθωση των γνωματεύσεων για να σταματήσει η ταλαιπωρία των μελών τους, συνεχίζουν να εκδίδουν γνωματεύσεις για μη αναστρέψιμες παθήσεις πενταετούς ισχύος και όχι επ’ αόριστον.

Για την άμεση και αποτελεσματική επίλυση του θέματος η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βουλευτής Ν
. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή κατέθεσε την με αριθμ. Πρωτ. 1008/10-7-2014 Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Υγείας. Λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα των καταγγελιών κοινοποίησε την Ερώτηση στον Ευρωπαίο Επίτροπο Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης και στον Ευρωβουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Νότη Μαριά για τυχόν περαιτέρω δικές τους ενέργειες.

Θα στεκόμαστε πάντα δίπλα στους ανθρώπους με αναπηρία γιατί  ο πολιτισμός μας εξαρτάται από το επίπεδο του σεβασμού μας στους ανθρώπους με αναπηρία.

Γραφείο Τύπου Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ