2014-07-16 22:58:08
Φωτογραφία για Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Επιτυχημένο το παζάρι της Τράπεζας Χρόνου
Ό,τι χαρίζεις με την καρδιά σου, η ζωή δεν το ξεχνά… Κι οι πολίτες του δήμου Νεάπολης-Συκεών έχουν αποδείξει ότι, παρά τις... μεγάλες δυσκολίες που άλλαξαν την καθημερινότητά τους, η καρδιά τους καταφέρνει να παραμένει πάντοτε μεγαλύτερη!

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα των στελεχών και εθελοντών της Τράπεζας Χρόνου του Κέντρου Εργάνη και του δήμου Νεάπολης-Συκεών στο χαριστικό-ανταλλακτικό παζάρι που οργανώθηκε αρχές της εβδομάδας, ήταν κάτι παραπάνω από σπουδαία. Δεκάδες συνάνθρωποί μας, με τις οικογένειες, τα παιδιά και τους φίλους τους, συμμετείχαν ενεργά, χαρούμενα και με χαμόγελο, χαρίζοντας ό,τι διέθετε ο καθένας που θα μπορούσε να φανεί περισσότερο χρήσιμο σε κάποιον άλλο.

Χάρη σε αυτούς συγκεντρώθηκαν: 284 τεμάχια ειδών ένδυσης (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά ρούχα, σακάκια, μπουφάν, φόρμες, κ.λπ.), 39 είδη σπιτιού (κουβέρτες, ριχτάρια, σεντόνια, πατάκια), 36 διάφορα είδη αξεσουάρ (κοσμήματα, τσάντες, κασκόλ), 40 βιβλία και παραμύθια, καθώς και 1 παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου. Επίσης, στα παιδιά που συμμετείχαν στο παζάρι με τους γονείς τους χαρίστηκαν 33 όμορφα παιχνίδια.


Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι σε όλη τη διάρκεια του χρόνου εκατοντάδες πολίτες και επαγγελματίες ενισχύουν με την εθελοντική τους προσφορά τις Κοινωνικές Δομές Κατά της Φτώχειας, που είναι το Κοινωνικό Εστιατόριο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, οι Δημοτικοί Λαχανόκηποι, η Τράπεζα Χρόνου και το Γραφείο Μεσολάβησης, και οι οποίες υποστηρίζουν καθημερινά εκατοντάδες άπορους και τα μέλη των οικογενειών τους.

Στη διάρκεια του διήμερου «δώσε-πάρε» ελπιδοφόρο ήταν και το ενδιαφέρον πολλών για εγγραφή στο δίκτυο της Τράπεζας Χρόνου, στο οποίο μπορεί να ενταχθεί όποιος θέλει να προσφέρει λίγο από το χρόνο του και πολύ από την αγάπη του σε όποιον έχει ανάγκη τις γνώσεις, την εξειδίκευση και τη διαθεσιμότητά του.

Για όσους πάντως δεν πρόλαβαν το ανταλλακτικό παζάρι, η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης συνεχίζεται και ειδικά παιδικών και ανδρικών παπουτσιών στα οποία παρατηρείται έλλειψη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Εργάνη (Καραβαγγέλη 1, Συκιές).
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ