2014-07-18 13:52:02
Φωτογραφία για Το μεγάλο δίλημμα του Α/ΓΕΕΘΑ και οι κρίσεις Αρχηγών - Μένει η φεύγει για το εξωτερικό;
Πρόωρες κρίσεις για το φθινόπωρο είναι πιθανές κι ας το αρνείται η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. Κορυφαία πηγή επιβεβαίωσε στο Onalert ότι “είναι ένα θέμα προς συζήτηση” διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν έχει να κάνει με τις εκλογές αλλά με την τύχη του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου! Τι σημαίνει αυτό;

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τις πληροφορίες ο Μιχαήλ Κωσταράκος θα είναι η ελληνική υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής του NATO.

Υπήρξαν ανάλογες πληροφορίες που τον ήθελαν να “κυνηγά” την αντίστοιχη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η ανανέωση της θητείας του Γάλλου προέδρου για ένα ακόμη χρόνο ,αφήνει “ανοιχτό” μόνο το NATO.

Αν ο Α/ΓΕΕΘΑ αποφασίσει να ρισκάρει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που θα γίνει για την προεδρία της στρατιωτικής επιτροπής του NATO, θα αποστρατευθεί . Μπορεί να είναι εξασφαλισμένη η εκλογή του; Σε τέτοιου είδους “εκλογικές αναμετρήσεις” όλα είναι σχεδόν “κανονισμένα” αφού οι ψήφοι δίνονται με την καθοδήγηση των χωρών μελών. Πολλοί εξηγούν και τα διαρκή ταξίδια του Α/ΓΕΕΘΑ τους τελευταίους μήνες ως μια “άτυπη προεκλογική εκστρατεία”.

Παρόλα αυτά κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει αυτή τη στιγμή ότι η υποψηφιότητα Κωσταράκου θα έχει την απαιτούμενη υποστήριξη. Συνεπώς υπάρχει ένα ρίσκο που ο Α/ΓΕΕΘΑ πρέπει να πάρει. 

ΠΗΓΗ: http://www.onalert.gr/stories/to-megalo-dilimma-tou-ageetha-kai-oi-kriseis-arxigon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ