2014-07-18 14:58:23
Φωτογραφία για Προβλήματα στην ασφάλεια από τις αρχές Αυγούστου του αερολιμένα Μακεδονία και των άλλων μεγάλων αεροδρομίων της χώρας
Σοβαρό πρόβλημα στη φύλαξη και στον έλεγχο του Εθνικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης "Μακεδονία", αναμένεται να υπάρξει, από τις αρχές... του Αυγούστου, αν δεν λυθεί το πρόβλημα της μισθοδοσίας των υπαλλήλων της εταιρίας ιδιωτικής φύλαξης που αυτή τη στιγμή παράγει το έργο αυτό.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Ασφαλείας Χρηματαποστολών και φυλακών, Νίκο Γιαννακάκη, οι εργαζόμενοι στην εταιρία είναι απλήρωτοι για περίπου δύο μήνες. Ο ίδιος αναφέρει ότι το πρόβλημα της μισθοδοσίας έγκειται στο ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν έχει καταβάλει οφειλόμενο χρηματικό ποσό στην ιδιωτική εταιρία φύλαξης με αποτέλεσμα η εταιρία να μην μπορεί να καταβάλει τα δεδουλευμένα στους υπαλλήλους της. Μάλιστα όπως τονίζει ο κ. Γιαννακάκης το πρόβλημα δεν έχει να κάνει μόνο με το αεροδρόμιο «Μακεδονίας», αλλά με τα 6 μεγαλύτερα διεθνή αεροδρόμια της χώρας, τα οποία κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς φύλαξη, εν μέσω της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, όπου χιλιάδες τουρίστες θα περάσουν από κει για να ταξιδέψουν από και προς τη χώρα μας.


Συγκεκριμένα όπως ανέφερε στο Thousandnews.gr ο κ. Νίκος Γιαννακάκης, «η εταιρία δεν έχει λάβει τα 10 εκατομμύρια ευρώ που έπρεπε να πάρει από την ΥΠΑ, από τον Νοέμβριο του 2013, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να έχουν να πληρωθούν τους τελευταίους δύο μήνες». Ο ίδιος τόνισε πως η Ομοσπονδία περιμένει τις απαντήσεις μέχρι την Τρίτη το πρωί και αν δεν βρεθεί λύση θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλα τα μεγάλα διεθνή αεροδρόμια της χωράς.

«Αν δεν έχουμε απαντήσεις μέχρι τα μισά της ερχόμενης εβδομάδας, τότε θα προκηρύξουμε 4ωρη στάση εργασίας και αν δεν υπάρξει κάποια νέα εξέλιξη, ώστε να βρεθεί άμεσα η λύση, από την μεθεπόμενη εβδομάδα θα προχωρήσουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις επ' αόριστων.

Πάντως ο κ. Γαννακάκης ξεκαθάρισε πως το πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο για το αεροδρόμιο «Μακεδονίας», αλλά για τα 6 μεγάλα διεθνή αεροδρόμια της χωράς: Αθηνάς, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Χανιών, Ρόδου και Κέρκυρας.

Ο νέος διαγωνισμός είναι στα... σκαριά

Όπως έγινε γνωστό, έχει ήδη προκηρυχθεί διαγωνισμός για την ανάληψη της φύλαξης του Εθνικού Αερολιμένα και μάλιστα έχουν κατατεθεί ήδη από ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης φάκελοι με προτάσεις - προσφορές για την ανάληψη αυτού του σημαντικού έργου, της φύλαξης του Εθνικού Αερολιμένα " Μακεδονία".

Ο κ. Γιαννακάκης, όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα σημείωσε πως ο διαγωνισμός που αναμένεται να γίνει μπορεί να ολοκληρωθεί, αλλά τα αποτελέσματα μπορεί να βγουν και σε ένα χρόνο».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ